Цвајта: Хамбургер слави!

Хет трик Ласоге за девет минута! Захваљући бившем нападачу Лидса тим са севера Немачке славио против Хајнденхајма – 3:2.

Фудбал 15.09.2018 | 16:30
Цвајта: Хамбургер слави!
Хамбургер живи и Хамбургер сања повратак у Бундеслигу! Заборавиће данас навијачи клуба са севера Немачке проблеме у којима се налази њихов вољени тим, јер су током дуела са Хајденхајом видели једну од најбољих партија у каријери Пјера Михаела Ласога.

Искусни нападач, који је прошлу сезону провео на позајмици у Лидсу, био је протагониста нове победе Хамбургера. Била је то партија из нападачких уџбеника. Било му је потребно само девет минута да стигне до хет – трика.

Остао је Ласога на клупи за резервне играче. Није било узбуђења ни голова у првом полувремену, али улазак снажног нападача повео је обе екипе ка бољој партији. Први су ударили гости. После добре колективне акције мрежу домаћина погодио је Шмидт у 64.минуту.

Била је то најава разочаравајућег поподнева за домаће навијаче, али... Није тако мислио Ласого. Одиграо је симулатанку са одбраном ривалом, живео је у свом тренутку голгетерске инспирације. Први пут је погодио мрежу Хајденхајма у 74.минуту. Урадио је то главом.

На сличан начин је отворио пут ка победи Хамбуру само шест минута касније... Учинак је завршио у 83.минуту.

Горео је стадиону у Хамбургу, а све што су гости успели да ураде је да смање предност ривала.

Гројтер Фирт је према тренутној форми први фаворит за улазак у Бундес. Показала је то и данашња утакмица против Кила. Лако и убедљиво је славио тим из Баварске.

НЕМАЧКА 2 - 5. КОЛО

Петак

Регензбург - Динамо Дрезден 0:2 (0:1)
/Аосман 22, Думић 52/

Унион Берлин - Дуизбург 2:2 (1:0)
/Гогија 44, Хубнер 90+1 - Оливеира-Соуза 67, Шукута-Пасу 83/

Субота

Хамбургер - Хајденхајм 3:2 (0:0)
/Ласога 74, 81 и 83 - Шмид 64, Глацел 89/

Дармштад - Сандхаузен 1:1 (0:0)
/Кемпе 90 - Клингман 47/

Гројтер Фирт - Холштајн Кил 4:1 (0:0)
/Реул 52 и 83, Идегучи 60, Грин 90 - Гирт 87/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар