Cvajta: Hamburger slavi!

Het trik Lasoge za devet minuta! Zahvaljući bivšem napadaču Lidsa tim sa severa Nemačke slavio protiv Hajndenhajma – 3:2.

Fudbal 15.09.2018 | 16:30
Cvajta: Hamburger slavi!
Hamburger živi i Hamburger sanja povratak u Bundesligu! Zaboraviće danas navijači kluba sa severa Nemačke probleme u kojima se nalazi njihov voljeni tim, jer su tokom duela sa Hajdenhajom videli jednu od najboljih partija u karijeri Pjera Mihaela Lasoga.

Iskusni napadač, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Lidsu, bio je protagonista nove pobede Hamburgera. Bila je to partija iz napadačkih udžbenika. Bilo mu je potrebno samo devet minuta da stigne do het – trika.

Ostao je Lasoga na klupi za rezervne igrače. Nije bilo uzbuđenja ni golova u prvom poluvremenu, ali ulazak snažnog napadača poveo je obe ekipe ka boljoj partiji. Prvi su udarili gosti. Posle dobre kolektivne akcije mrežu domaćina pogodio je Šmidt u 64.minutu.

Bila je to najava razočaravajućeg popodneva za domaće navijače, ali... Nije tako mislio Lasogo. Odigrao je simulatanku sa odbranom rivalom, živeo je u svom trenutku golgeterske inspiracije. Prvi put je pogodio mrežu Hajdenhajma u 74.minutu. Uradio je to glavom.

Na sličan način je otvorio put ka pobedi Hamburu samo šest minuta kasnije... Učinak je završio u 83.minutu.

Goreo je stadionu u Hamburgu, a sve što su gosti uspeli da urade je da smanje prednost rivala.

Grojter Firt je prema trenutnoj formi prvi favorit za ulazak u Bundes. Pokazala je to i današnja utakmica protiv Kila. Lako i ubedljivo je slavio tim iz Bavarske.

NEMAČKA 2 - 5. KOLO

Petak

Regenzburg - Dinamo Drezden 0:2 (0:1)
/Aosman 22, Dumić 52/

Union Berlin - Duizburg 2:2 (1:0)
/Gogija 44, Hubner 90+1 - Oliveira-Souza 67, Šukuta-Pasu 83/

Subota

Hamburger - Hajdenhajm 3:2 (0:0)
/Lasoga 74, 81 i 83 - Šmid 64, Glacel 89/

Darmštad - Sandhauzen 1:1 (0:0)
/Kempe 90 - Klingman 47/

Grojter Firt - Holštajn Kil 4:1 (0:0)
/Reul 52 i 83, Ideguči 60, Grin 90 - Girt 87/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar