ШПА: Дмитровић одбранио СВЕ, сем шута дебитанта!

Српски голман био је веома запажен на "Ванда Метрополитану", али је у последњим тренуцима меча ипак морао да вади лопту из мреже.  Партија каријере: Дмитровић очарао Мадрид, Атлетиков дебитант спречио сензацију у 94. минуту! Феноменално издање српског чувара мреже и подела плена на Ванди Метрополитано. Борха Гарсес спречио да сва три бода оду у из Мадрида - 1:1.

Фудбал 15.09.2018 | 16:00
ШПА: Дмитровић одбранио СВЕ, сем шута дебитанта!
Овакве утакмице је Атлетико обично добијао!

Екипа Чола Симеонеа остала је на само једној победи у четири кола Примере 2018/19, а мало је недостајало да доживе и други пораз пошто је мали Еибар водио на "Ванда Метрополитану" све до шестог минута надокнаде.

Апсолутни херој Еибара до тог тренутка био је српски голман Марко Дмитровић који је одбранио ДЕСЕТ удараца у оквир гола, а за добру партију испратио га је саиграч Енрик у 87. минуту.

Искористио је збуњеност одбране "јорганџија" и из непосредне близине матирао Јана Облака, међутим заспала је дефанзива и на другој страни када је Антоан Гризман из угла центрирао ка дебитанту Морену, који је донео бод Атлетику.

АТЛЕТИКО МАДРИД - ЕИБАР 1:1 (0:0)

Била је ово једна од најбољих партија Марка Дмитровића, који је за Србију био стартни голман у мечевима Лиге нација против Литваније и Румуније, од доласка у Примеру прошлог лета, а својим рефлексима излуђивао је пре свих Антоана Гризмана, који је био најближи голу.

Два пута је Дмитровић "скидао" већ виђен гол Француза, док су опасне покушаје имали и Саул, Дијего Коста....

"Шоу" је ипак украо Борха Гарсес Морено, нападач рођен 1999. године који важи за једног од највећих талената у школи Атлетика од Фернанда Тореса, коме је Дијего Симеоне неочекивано указао поверење у последњих двадесетак минута меча.

Само минут пре него што ће он заблистати и привући пажњу навијача, капитен Дијего Годин погодио је пречку, међутим срећа није до краја била наклоњена Еибару.

Атлетико Мадрид на свом голу има можда и најбољег голмана на свету, али Еибар међу својим стативама дефинитивно има чудесног чувара мреже - Марка Дмитровића. Српски репрезентативни чувар мреже оставио је без текста 55.000 навијача на стадиону Ванда Метрополитано и у потпуности обезглавио све налете паклених нападача Јорганџија, учинивши Дијега Косту, Гризмана, Лемара и Кореу потпуно немоћним. Еибар је све то казнио голом Серхија Енрича у 87. минуту, али је домаћин ипак у четвртом минуту надокнаде стигао до бода захваљујући дебитанту Борхи Гарсесу 1:1 (0:0).

Атлетико је имао чак девет удараца у оквир гола, а готово сваки од тих удараца били су из готово стопроцентих прилика. Српски репрезентативац је успео да одбрани осам, али код деветог није имао никакву шансу. Без обзира на то ући ће у најужу конкуренцију избора за најбољег играча четвртог кола Примере.

Готово је невероватно како Мадриђани до самог финиша утакмице нису успели макар једном да затресу противничку мрежу. Напади су ишли у налетима, понекад и без озбиљне заштите у дефанзиви, што би неки нападачки квалитетнији тим знатно раније искористио. Еибар је успео два пута да погоди оквир Облаковоггола, али су његови играчи прокоцкали озбиљан број контранапада.

Екипа Дијега Симеонеа је дуго била у очају, јер и поред добро изграђених актција Гризман, Дијего Коста, Лемар, Саул и Кореа нису успевали да пронађу слабу тачку феноменалном Дмитровићу, који је успевао да скине ударце и испод пречке, по доњим и горњим угловима гола, ситуацијама један на један...

Легенарни Чоло је у наставку меча прво увео Кореу, а онда је изненадио све са млађаним Борхом Гарсесом и овај му је за то вратио у тренуцима када су сви помислили да је готово.

ПРИМЕРА 4. КОЛО:

петак

Рајо Ваљекано - Уеска 0:1 (0:1)
/Имбула 29/

субота

Атлетико Мадрид - Еибар 1:1 (0:0)
/Морено 90+3 - Енрик 87/

Реал Сосиједад - Барселона (16.15)
Валенсија - Бетис (18.30)
Атлетик Билбао - Реал Мадрид (20.45)

недеља

Леганес - Виљареал (12.00)
Еспањол - Леванте (16.15)
Ваљадолид - Алавес (18.30)
Севиља - Хетафе (20.45)

понедељак

Ђирона - Селта (21.00)

ТАБЕЛА: Барселона 9, Реал 9, Селта 7, Атлетико (+1) 5, Леванте 4, Севиља 4, Билбао (-1) 4, Еспањол 4, Сосиједад 4, Хетафе 4, Еибар (+1) 4, Алавес 4, Ђирона 4, Бетис 4, Уеска (+1) 4, Рајо Ваљекано 3, Ваљадолид 2, Валенсија 2, Виљареал 1, Леганес 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар