ŠPA: Dmitrović odbranio SVE, sem šuta debitanta!

Srpski golman bio je veoma zapažen na "Vanda Metropolitanu", ali je u poslednjim trenucima meča ipak morao da vadi loptu iz mreže.  Partija karijere: Dmitrović očarao Madrid, Atletikov debitant sprečio senzaciju u 94. minutu! Fenomenalno izdanje srpskog čuvara mreže i podela plena na Vandi Metropolitano. Borha Garses sprečio da sva tri boda odu u iz Madrida - 1:1.

Fudbal 15.09.2018 | 16:00
ŠPA: Dmitrović odbranio SVE, sem šuta debitanta!
Ovakve utakmice je Atletiko obično dobijao!

Ekipa Čola Simeonea ostala je na samo jednoj pobedi u četiri kola Primere 2018/19, a malo je nedostajalo da dožive i drugi poraz pošto je mali Eibar vodio na "Vanda Metropolitanu" sve do šestog minuta nadoknade.

Apsolutni heroj Eibara do tog trenutka bio je srpski golman Marko Dmitrović koji je odbranio DESET udaraca u okvir gola, a za dobru partiju ispratio ga je saigrač Enrik u 87. minutu.

Iskoristio je zbunjenost odbrane "jorgandžija" i iz neposredne blizine matirao Jana Oblaka, međutim zaspala je defanziva i na drugoj strani kada je Antoan Grizman iz ugla centrirao ka debitantu Morenu, koji je doneo bod Atletiku.

ATLETIKO MADRID - EIBAR 1:1 (0:0)

Bila je ovo jedna od najboljih partija Marka Dmitrovića, koji je za Srbiju bio startni golman u mečevima Lige nacija protiv Litvanije i Rumunije, od dolaska u Primeru prošlog leta, a svojim refleksima izluđivao je pre svih Antoana Grizmana, koji je bio najbliži golu.

Dva puta je Dmitrović "skidao" već viđen gol Francuza, dok su opasne pokušaje imali i Saul, Dijego Kosta....

"Šou" je ipak ukrao Borha Garses Moreno, napadač rođen 1999. godine koji važi za jednog od najvećih talenata u školi Atletika od Fernanda Toresa, kome je Dijego Simeone neočekivano ukazao poverenje u poslednjih dvadesetak minuta meča.

Samo minut pre nego što će on zablistati i privući pažnju navijača, kapiten Dijego Godin pogodio je prečku, međutim sreća nije do kraja bila naklonjena Eibaru.

Atletiko Madrid na svom golu ima možda i najboljeg golmana na svetu, ali Eibar među svojim stativama definitivno ima čudesnog čuvara mreže - Marka Dmitrovića. Srpski reprezentativni čuvar mreže ostavio je bez teksta 55.000 navijača na stadionu Vanda Metropolitano i u potpunosti obezglavio sve nalete paklenih napadača Jorgandžija, učinivši Dijega Kostu, Grizmana, Lemara i Koreu potpuno nemoćnim. Eibar je sve to kaznio golom Serhija Enriča u 87. minutu, ali je domaćin ipak u četvrtom minutu nadoknade stigao do boda zahvaljujući debitantu Borhi Garsesu 1:1 (0:0).

Atletiko je imao čak devet udaraca u okvir gola, a gotovo svaki od tih udaraca bili su iz gotovo stoprocentih prilika. Srpski reprezentativac je uspeo da odbrani osam, ali kod devetog nije imao nikakvu šansu. Bez obzira na to ući će u najužu konkurenciju izbora za najboljeg igrača četvrtog kola Primere.

Gotovo je neverovatno kako Madriđani do samog finiša utakmice nisu uspeli makar jednom da zatresu protivničku mrežu. Napadi su išli u naletima, ponekad i bez ozbiljne zaštite u defanzivi, što bi neki napadački kvalitetniji tim znatno ranije iskoristio. Eibar je uspeo dva puta da pogodi okvir Oblakovoggola, ali su njegovi igrači prokockali ozbiljan broj kontranapada.

Ekipa Dijega Simeonea je dugo bila u očaju, jer i pored dobro izgrađenih aktcija Grizman, Dijego Kosta, Lemar, Saul i Korea nisu uspevali da pronađu slabu tačku fenomenalnom Dmitroviću, koji je uspevao da skine udarce i ispod prečke, po donjim i gornjim uglovima gola, situacijama jedan na jedan...

Legenarni Čolo je u nastavku meča prvo uveo Koreu, a onda je iznenadio sve sa mlađanim Borhom Garsesom i ovaj mu je za to vratio u trenucima kada su svi pomislili da je gotovo.

PRIMERA 4. KOLO:

petak

Rajo Valjekano - Ueska 0:1 (0:1)
/Imbula 29/

subota

Atletiko Madrid - Eibar 1:1 (0:0)
/Moreno 90+3 - Enrik 87/

Real Sosijedad - Barselona (16.15)
Valensija - Betis (18.30)
Atletik Bilbao - Real Madrid (20.45)

nedelja

Leganes - Viljareal (12.00)
Espanjol - Levante (16.15)
Valjadolid - Alaves (18.30)
Sevilja - Hetafe (20.45)

ponedeljak

Đirona - Selta (21.00)

TABELA: Barselona 9, Real 9, Selta 7, Atletiko (+1) 5, Levante 4, Sevilja 4, Bilbao (-1) 4, Espanjol 4, Sosijedad 4, Hetafe 4, Eibar (+1) 4, Alaves 4, Đirona 4, Betis 4, Ueska (+1) 4, Rajo Valjekano 3, Valjadolid 2, Valensija 2, Viljareal 1, Leganes 1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar