СК - Пред ватерполо класик: "Мађарска је увијек јака"!

"Знали смо да ће против Јапана све доћи на своје", порука је српских "делфина" после успеха у четвртфиналу.

Остали спортови 15.09.2018 | 13:15
СК - Пред ватерполо класик: "Мађарска је увијек јака"!
Ватерполисти Србије у четвртфиналу Светског купа у Берлину победили су незгодну екипу Јапана и контролом три од четири четвртине мирно упливали у полуфинале, где их чека дерби против Мађарске.

Изузев почетних 0:2 за азијску селекцију и пенала за 0:3, "делфини" нису показали слабости у игри. Брзо су преузели контролу резултата и водили меч онако како им је одговарало, све до победе.

После утакмице, златни "делфин" Виктор Рашовић је говорио о дуелу против Јапана и предстојећем полуфиналу против Мађарске (субота, 17 часова).

"Није било лако у почетку док се нисмо привикли на њихов атипичан стил игре. Ипак знали смо да ће временом све доћи на своје. Натерали су нас да се добро испливамо. Следе Мађари који су увек одлични, без обзира у којем се саставу појаве. Желимо победу, тако би обезбедили медаљу а то је већ велики успех", рекао је освајач светске бронзе и европског злата.

Мађарска је у четвртфиналу елиминисала САД, а у групној фази је изгубила против Немачке (10:12), па савладала Аустралију (9:8) и Јапан (19:14).

Светски куп одржава се на четири године, а наша репрезентација је освајала титулу на последња три турнира. Овог септембра, Савић је одвео у Берлин значајно подмлађени и измењени тим у односу на Европско првенство у Шпанији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар