SK - Pred vaterpolo klasik: "Mađarska je uvijek jaka"!

"Znali smo da će protiv Japana sve doći na svoje", poruka je srpskih "delfina" posle uspeha u četvrtfinalu.

Ostali sportovi 15.09.2018 | 13:15
SK - Pred vaterpolo klasik: "Mađarska je uvijek jaka"!
Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu Svetskog kupa u Berlinu pobedili su nezgodnu ekipu Japana i kontrolom tri od četiri četvrtine mirno uplivali u polufinale, gde ih čeka derbi protiv Mađarske.

Izuzev početnih 0:2 za azijsku selekciju i penala za 0:3, "delfini" nisu pokazali slabosti u igri. Brzo su preuzeli kontrolu rezultata i vodili meč onako kako im je odgovaralo, sve do pobede.

Posle utakmice, zlatni "delfin" Viktor Rašović je govorio o duelu protiv Japana i predstojećem polufinalu protiv Mađarske (subota, 17 časova).

"Nije bilo lako u početku dok se nismo privikli na njihov atipičan stil igre. Ipak znali smo da će vremenom sve doći na svoje. Naterali su nas da se dobro isplivamo. Slede Mađari koji su uvek odlični, bez obzira u kojem se sastavu pojave. Želimo pobedu, tako bi obezbedili medalju a to je već veliki uspeh", rekao je osvajač svetske bronze i evropskog zlata.

Mađarska je u četvrtfinalu eliminisala SAD, a u grupnoj fazi je izgubila protiv Nemačke (10:12), pa savladala Australiju (9:8) i Japan (19:14).

Svetski kup održava se na četiri godine, a naša reprezentacija je osvajala titulu na poslednja tri turnira. Ovog septembra, Savić je odveo u Berlin značajno podmlađeni i izmenjeni tim u odnosu na Evropsko prvenstvo u Španiji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar