Босић: Жене уз Вукоту и Иванића

"Увјерен сам да ће жене у овом изборном цклусу дати велики печат побједи кандидата за предсједника Републике Српске и српског члана у Предсједнишштву БиХ", рекао је Босић.

Република Српска 13.09.2018 | 09:04
Босић: Жене уз Вукоту и Иванића
Актив жена СДС Брчко синоћ је организовао трибину под називом "Жене у политици".

Присуство овом догађају увеличали су предсједница Актива жена СДС-а Весна Адамовић, потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Соња Јовичевић-Караџић, као и координаторка Акрива жена за ту регију Бранка Марковић-Савчић.

Учеснице трибине поздравио је и бивши предсједник СДС Младен Босић, који је повјереник СДС за дистрикт Брчко као и кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске Милан Пурић.



Говорећи о значају жена у  политици, Босић је рекао да жене требају бити више ангажоване и у политици као и у вршењу власти. Истичући ангажман жена у изборном циклусу Босић је рекао да је он велики и користан за све.

"Увјерен сам да ће жене у овом изборном цклусу дати велики печат побједи кандидата за предсједника Републике Српске и српског члана у Предсједнишштву БиХ", рекао је Босић.



Докторица Лидија Љубојевић, која је кандидаткиња СДС Брчко за посланицу у Народној скупштини Републике Српске изјавила је да жене у политици нису заступљене у оном обиму у коме би требале.

"Заједно са НВО ми смо радили на томе да подигнемо квоту и процентуалног заступљености жена како на листама, у свим органима странке тако и у самој политици" - истиче Љубојевић и додаје да одређене стереотипе треба разбити о женама.

Љубојевић наглашава да жена није само мајка и домаћица, већ она има пуно право да буде афирмисана у друштву и политици.



Соња Јовичевић-Караџић, потпредсједница Народне скупштине Српске, захвалила се Активу жена СДС Брчко на позиву, које су показале велику заинтересованост за тему "жене у политици".

"Овако јединствено и снажно ми ћемо провести опште изборе, а једнако тако да се припремимо и за локалне изборе 2020. године на којима ћемо потврдити своју снагу" - истакла је Јовичевић-Караџић.

Весна Адамовић, предсједница СДС-а Републике Српске казала је да ће жене дати допринос да СДС дође до свог крајњег циља, а то је побједа на овим изборима.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

13.09.2018 07:08

За Републику Српску, За Вукоту, За Младена, За Савез за Побједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кизо

13.09.2018 07:16

Цеститам на побједи!!!!!! Ипак је то Демостат а ако они казу тако ко смо ми да мислимо другације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

13.09.2018 07:23

САМО ИГНОРИСАТИ ОНЕ КОЈИ ВАС УЦЈЕЊУЈУ И НИКОГА СЕ НЕТРЕБА ПЛАШИТИ .ОПОЗИЦИЈА БАШ НА ЖЕНАМА ВРШИ ИЗБОРНИ МОБИНГ.ТО СУ САМО ОНИ ШТО ДРЖЕ ПРАЦКЕ У РУКАМА И ПЛАШЕ НАРОД .ГЛАСАТИ ЗА ДРАСТИЧНЕ ПРОМЈЕНЕ ПА КАКВЕ ГОД ОНЕ БИЛЕ .ОВОГА ЈЕ ПРЕВИШЕ И ЗА СРБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

13.09.2018 07:44

СВИЋЕ!

Name

Реално

13.09.2018 07:42

Босић је господин који није виђен на овим просторима и политичар за 21. вијек. Колико је паметна Вукотина одлука да га елиминише а да форсира Мићу и Обрена видјет ћемо. Лично мислим да није. Али и Вучић је шутнуо Тому и ако га је овај створио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истинко

13.09.2018 08:13

Вукота је најјачи српски политичар !!!Побјеђује Жељку у омјеру 60 : 40 !!! Зна Вукота шта ради ,а И српски добротвор Буквић Милорад (једини посланик који је своје плате уступао сиромашним,незбринутим и породицама погинулих бораца и др ) га изузетно добро савјетује !!! Само напријед Вукота и наши кандидати !!! Славићемо убједљиво !!! И треба сво зло отјерати и прочистити из СДС-а !!!! Вукота ти си ПОБЈЕДНИК !!!!

Name

СИРОЦИЦИ

13.09.2018 10:36

И ми се радујемо Вукотиној побједи,јер нас нико висе неце моци силовати И продавати у Канаду.Зивио И ПОБИЈЕДИО намВУКОТАААААААААА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерник

13.09.2018 10:38

Крвници ,припремајте црна заставе на своје покрадено благо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Р

13.09.2018 11:57

Такве смо ми зенице. Зенице ко пцелице, слијецу на праве цвјетове хе хе хеее.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рисовић

13.09.2018 20:22

Наравно да ће од жена добити гласове. Млад, згодан, наочит а може дуго гуслати.

ОДГОВОРИТЕ