Bosić: Žene uz Vukotu i Ivanića

"Uvjeren sam da će žene u ovom izbornom cklusu dati veliki pečat pobjedi kandidata za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana u Predsjednišštvu BiH", rekao je Bosić.

Republika Srpska 13.09.2018 | 09:04
Bosić: Žene uz Vukotu i Ivanića
Aktiv žena SDS Brčko sinoć je organizovao tribinu pod nazivom "Žene u politici".

Prisustvo ovom događaju uveličali su predsjednica Aktiva žena SDS-a Vesna Adamović, potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Jovičević-Karadžić, kao i koordinatorka Akriva žena za tu regiju Branka Marković-Savčić.

Učesnice tribine pozdravio je i bivši predsjednik SDS Mladen Bosić, koji je povjerenik SDS za distrikt Brčko kao i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Purić.



Govoreći o značaju žena u  politici, Bosić je rekao da žene trebaju biti više angažovane i u politici kao i u vršenju vlasti. Ističući angažman žena u izbornom ciklusu Bosić je rekao da je on veliki i koristan za sve.

"Uvjeren sam da će žene u ovom izbornom cklusu dati veliki pečat pobjedi kandidata za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana u Predsjednišštvu BiH", rekao je Bosić.



Doktorica Lidija Ljubojević, koja je kandidatkinja SDS Brčko za poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srpske izjavila je da žene u politici nisu zastupljene u onom obimu u kome bi trebale.

"Zajedno sa NVO mi smo radili na tome da podignemo kvotu i procentualnog zastupljenosti žena kako na listama, u svim organima stranke tako i u samoj politici" - ističe Ljubojević i dodaje da određene stereotipe treba razbiti o ženama.

Ljubojević naglašava da žena nije samo majka i domaćica, već ona ima puno pravo da bude afirmisana u društvu i politici.



Sonja Jovičević-Karadžić, potpredsjednica Narodne skupštine Srpske, zahvalila se Aktivu žena SDS Brčko na pozivu, koje su pokazale veliku zainteresovanost za temu "žene u politici".

"Ovako jedinstveno i snažno mi ćemo provesti opšte izbore, a jednako tako da se pripremimo i za lokalne izbore 2020. godine na kojima ćemo potvrditi svoju snagu" - istakla je Jovičević-Karadžić.

Vesna Adamović, predsjednica SDS-a Republike Srpske kazala je da će žene dati doprinos da SDS dođe do svog krajnjeg cilja, a to je pobjeda na ovim izborima.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

13.09.2018 07:08

Za Republiku Srpsku, Za Vukotu, Za Mladena, Za Savez za Pobjedu.

ODGOVORITE
Name

kizo

13.09.2018 07:16

Cestitam na pobjedi!!!!!! Ipak je to Demostat a ako oni kazu tako ko smo mi da mislimo drugacije.

ODGOVORITE
Name

Mk

13.09.2018 07:23

SAMO IGNORISATI ONE KOJI VAS UCJENJUJU I NIKOGA SE NETREBA PLAŠITI .OPOZICIJA BAŠ NA ŽENAMA VRŠI IZBORNI MOBING.TO SU SAMO ONI ŠTO DRŽE PRACKE U RUKAMA I PLAŠE NAROD .GLASATI ZA DRASTIČNE PROMJENE PA KAKVE GOD ONE BILE .OVOGA JE PREVIŠE I ZA SRBE.

ODGOVORITE
Name

Naprijed

13.09.2018 07:44

SVIĆE!

Name

Realno

13.09.2018 07:42

Bosić je gospodin koji nije viđen na ovim prostorima i političar za 21. vijek. Koliko je pametna Vukotina odluka da ga eliminiše a da forsira Miću i Obrena vidjet ćemo. Lično mislim da nije. Ali i Vučić je šutnuo Tomu i ako ga je ovaj stvorio.

ODGOVORITE
Name

Istinko

13.09.2018 08:13

Vukota je najjači srpski političar !!!Pobjeđuje Željku u omjeru 60 : 40 !!! Zna Vukota šta radi ,a I srpski dobrotvor Bukvić Milorad (jedini poslanik koji je svoje plate ustupao siromašnim,nezbrinutim i porodicama poginulih boraca i dr ) ga izuzetno dobro savjetuje !!! Samo naprijed Vukota i naši kandidati !!! Slavićemo ubjedljivo !!! I treba svo zlo otjerati i pročistiti iz SDS-a !!!! Vukota ti si POBJEDNIK !!!!

Name

SIROCICI

13.09.2018 10:36

I mi se radujemo Vukotinoj pobjedi,jer nas niko vise nece moci silovati I prodavati u Kanadu.Zivio I POBIJEDIO namVUKOTAAAAAAAAAA!

ODGOVORITE
Name

vjernik

13.09.2018 10:38

Krvnici ,pripremajte crna zastave na svoje pokradeno blago!

ODGOVORITE
Name

M.R

13.09.2018 11:57

Takve smo mi zenice. Zenice ko pcelice, slijecu na prave cvjetove he he heee.

ODGOVORITE
Name

Risović

13.09.2018 20:22

Naravno da će od žena dobiti glasove. Mlad, zgodan, naočit a može dugo guslati.

ODGOVORITE