"Бари" је, ипак, блеф?! Шта УЕФА каже о Наполију...?

Да ли је италијански клуб заиста поднео захтев за селидбу својих мечева на стадион "Свети Никола"? Наполи не може у Бари? Да ли је овим пресечена нит наде да би Црвена звезда могла да се врати у град највећег успеха?

Фудбал 11.09.2018 | 19:45
"Бари" је, ипак, блеф?! Шта УЕФА каже о Наполију...?
Спор око стадиона Наполија са градским властима не траје "од јуче". С обзиром на то да "Сан Паоло" не припада клубу, већ Напуљу, локални званичници питају се о инфраструктурним питањима, па и о реконструкцији, која се ове сезоне подудара са учешћем екипе Карла Анћелотија у Лиги шампиона.

У таквој ситуацији, љут због третмана, први човек Наполија Аурелио Де Лаурентис ове недеље је гласно поручио да ће екипу преселити у Бари, где је такође власник клуба и где би наводно гостовали Пари Сен Жермен, Ливерпул и Црвена звезда.

Није потребно наглашавати колику би сентименталну "тежину" имало то гостовање црвено-белих и колико би се навијача из Србије и читаве Европе појавило на култном "Светом Николи", где је 1991. Звезда постала првак континента.

Ипак, са том најавом темпераментног Де Лаурентиса би ипак требало бити стрпљив. 

Енглеском листу "Ехо" речено је у уторак у УЕФА (Европској фудбалској асоцијацији) да такав захтев Наполитанаца није стигао у Нион.

Такође, Ливерпул није имао било какав контант са УЕФА око потенцијалне селидбе утакмице из једног у други град, а то би ипак могло да се ускоро догоди, јер ће "Редси" гостовати у Италији 3. октобра.

Да ситуација буде још компликованија, стадиону у Барију потребне су адаптације да би угостио меч Лиге шампиона, мада УЕФА и Наполију годинама "гледа кроз прсте" и допушта му да угости тимове у најјачем такмичењу иако не испуњава све услове за то.

Због свега наведеног ипак би требало сачекати званичну одлуку, колико год лепо звучи могућност да Звезда ове јесени опет заигра на стадиону где је ушла у историју.

Заиграла је искра у оку навијача Црвене звезде када је први човек Наполија Аурелио де Лаурентис потврдио да постоје јасни планови да се утакмице Лиге шампиона игра на стадиону Свети Никола у Барију.

Била је то нит наде да би навијачи, али и играчи српског шампиона могли да се врате на место највећег, историјског успеха за фудбал некадашње Југославије, свих каснијих држава, овог дела Европе и сам клуб. Тешко је замислити колико би се поклоника Црвене звезде запутило у чувени лучки град на југу Италије, са жељом да оживе најлепше успомене.

Међутим, само неколико сати пошто се иницијална вест појавила, из Напуља је стигла директива да Наполи не може да игра утакмице у Барију, на шта се брзо надовезала УЕФА са обавештењем да клуб није поднео захтев да домаћинства пребаци у други град.

Градоначелник Напуља Луиђи де Магистрис потврдио је у разговору за италијанску Републику да од велике идеје Аурелија де Лаурентиса, иначе власника Наполија и Барија, нема ништа.

“Нећу уопште да разговарам о Де Лаурентису“, почео је озбиљним тоном градоначелник Напуља, па додао:

“Незамисливо је да Наполи игра утакмице ван свог Сан Паола и то се никада неће десити! Ово је чиста машта једног човека, Наполи ће своје утакмице играти на Сан Паолу“.

Чињеница је да су Напуљ и Бари 250 километара удаљени један од другог, да не постоји директна линија до тих градова и да, примера ради, путовање возом траје до четири сата, уз једну промену линије.

Ни градоначелник Барија Антонио Декаро није баш био најсрећнији због Де Лаурентисове идеје.

“Не знам ништа о томе да Де Лаурентис жели да игра Лигу шампиона у Барију. Додуше, навикао сам на његову непредвидљивост. Верујем да тим мора да игра утакмице на свом стадиону, пред својим навијачима. Клубови треба да играју утакмице у својим клубовима и, између осталог, мислим да Сан Никола не испуњава Уефине стандарде. Постоје проблеми са струјом, али и још неким стварима“, поручио је Декаро.

Да ли је овим пресечена нит наде?

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар