"Bari" je, ipak, blef?! Šta UEFA kaže o Napoliju...?

Da li je italijanski klub zaista podneo zahtev za selidbu svojih mečeva na stadion "Sveti Nikola"? Napoli ne može u Bari? Da li je ovim presečena nit nade da bi Crvena zvezda mogla da se vrati u grad najvećeg uspeha?

Fudbal 11.09.2018 | 19:45
"Bari" je, ipak, blef?! Šta UEFA kaže o Napoliju...?
Spor oko stadiona Napolija sa gradskim vlastima ne traje "od juče". S obzirom na to da "San Paolo" ne pripada klubu, već Napulju, lokalni zvaničnici pitaju se o infrastrukturnim pitanjima, pa i o rekonstrukciji, koja se ove sezone podudara sa učešćem ekipe Karla Anćelotija u Ligi šampiona.

U takvoj situaciji, ljut zbog tretmana, prvi čovek Napolija Aurelio De Laurentis ove nedelje je glasno poručio da će ekipu preseliti u Bari, gde je takođe vlasnik kluba i gde bi navodno gostovali Pari Sen Žermen, Liverpul i Crvena zvezda.

Nije potrebno naglašavati koliku bi sentimentalnu "težinu" imalo to gostovanje crveno-belih i koliko bi se navijača iz Srbije i čitave Evrope pojavilo na kultnom "Svetom Nikoli", gde je 1991. Zvezda postala prvak kontinenta.

Ipak, sa tom najavom temperamentnog De Laurentisa bi ipak trebalo biti strpljiv. 

Engleskom listu "Eho" rečeno je u utorak u UEFA (Evropskoj fudbalskoj asocijaciji) da takav zahtev Napolitanaca nije stigao u Nion.

Takođe, Liverpul nije imao bilo kakav kontant sa UEFA oko potencijalne selidbe utakmice iz jednog u drugi grad, a to bi ipak moglo da se uskoro dogodi, jer će "Redsi" gostovati u Italiji 3. oktobra.

Da situacija bude još komplikovanija, stadionu u Bariju potrebne su adaptacije da bi ugostio meč Lige šampiona, mada UEFA i Napoliju godinama "gleda kroz prste" i dopušta mu da ugosti timove u najjačem takmičenju iako ne ispunjava sve uslove za to.

Zbog svega navedenog ipak bi trebalo sačekati zvaničnu odluku, koliko god lepo zvuči mogućnost da Zvezda ove jeseni opet zaigra na stadionu gde je ušla u istoriju.

Zaigrala je iskra u oku navijača Crvene zvezde kada je prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis potvrdio da postoje jasni planovi da se utakmice Lige šampiona igra na stadionu Sveti Nikola u Bariju.

Bila je to nit nade da bi navijači, ali i igrači srpskog šampiona mogli da se vrate na mesto najvećeg, istorijskog uspeha za fudbal nekadašnje Jugoslavije, svih kasnijih država, ovog dela Evrope i sam klub. Teško je zamisliti koliko bi se poklonika Crvene zvezde zaputilo u čuveni lučki grad na jugu Italije, sa željom da ožive najlepše uspomene.

Međutim, samo nekoliko sati pošto se inicijalna vest pojavila, iz Napulja je stigla direktiva da Napoli ne može da igra utakmice u Bariju, na šta se brzo nadovezala UEFA sa obaveštenjem da klub nije podneo zahtev da domaćinstva prebaci u drugi grad.

Gradonačelnik Napulja Luiđi de Magistris potvrdio je u razgovoru za italijansku Republiku da od velike ideje Aurelija de Laurentisa, inače vlasnika Napolija i Barija, nema ništa.

“Neću uopšte da razgovaram o De Laurentisu“, počeo je ozbiljnim tonom gradonačelnik Napulja, pa dodao:

“Nezamislivo je da Napoli igra utakmice van svog San Paola i to se nikada neće desiti! Ovo je čista mašta jednog čoveka, Napoli će svoje utakmice igrati na San Paolu“.

Činjenica je da su Napulj i Bari 250 kilometara udaljeni jedan od drugog, da ne postoji direktna linija do tih gradova i da, primera radi, putovanje vozom traje do četiri sata, uz jednu promenu linije.

Ni gradonačelnik Barija Antonio Dekaro nije baš bio najsrećniji zbog De Laurentisove ideje.

“Ne znam ništa o tome da De Laurentis želi da igra Ligu šampiona u Bariju. Doduše, navikao sam na njegovu nepredvidljivost. Verujem da tim mora da igra utakmice na svom stadionu, pred svojim navijačima. Klubovi treba da igraju utakmice u svojim klubovima i, između ostalog, mislim da San Nikola ne ispunjava Uefine standarde. Postoje problemi sa strujom, ali i još nekim stvarima“, poručio je Dekaro.

Da li je ovim presečena nit nade?

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar