ЛН: "Боље играти лоше, а побјеђивати, него обрнуто"!

Послије успјешног гостовања у Белфасту, резултатски гледано, али никако по игри, фудбалери Босне и Херцеговине од 20. 45 часова (ПИНК БХ) у Зеници дочекују врло незгодну Аустрију.

Фудбал 11.09.2018 | 17:00
ЛН: "Боље играти лоше, а побјеђивати, него обрнуто"!
На "Виндзор Парку" у престоници Сјеверне Ирске, "змајеви" су што је најважније освојили сва три бода (1:2) иако је "дувало" на све стране у одбрани, а одлични голман Ибрахим Шехић је често био на "стрељани" и један је од најзаслужнијих што се БиХ "пјевајући" вратила кући.

То су признали и сами "змајеви", али и селектор Роберт Просинечки, који је у најави прве домаће утакмице на "Билином пољу" нагласио да ће против Аустрије бити сигурно боља игра, те изразио наду да ће послије меча БиХ на свом конту имати шест бодова.

Просинечки је мишљења да је игра у везном реду била јако лоша у Белфасту, али да ће средина вечерас бити у бољем стању и да ће добром партијом "релаксирати" одбрану у којој због повреда нема Огњена Врањеша, Ермина Бичакчића и Сеада Колашинца.

Повреде и картони су десетковали његову одбрану у Белфасту, али сада се у екипу враћају опорављени Бојан Настић и Дарко Тодоровић, а потврђено је и да је потпуно спреман и Миралем Пјанић, што је највише забринуло навијаче БиХ.

Капитен "змајева" Един Џеко није био стријелац у Белфасту, али је омогућио Харису Дуљевићу да постигне погодак који је у доброј мјери допринио освајању бодова.

БиХ је досад одиграла три меча са Аустријом и још није уписала побједу. Два сусрета су завршена неријешено 1:1, а једном су побиједили Аустријанци (2:0).

Центарфор Роме је признао да би радије да екипа игра лошије а осваја бодове него да је обрнуто и ту је потпуно у праву. Мада, "пецнуо" је мало и навијаче БиХ и атмосферу на "Билином пољу", која је нешто слабија него претходних година.

Вјерујемо да ће то додатно мотивисати фанове "змајева" да буду вечерас додатни вјетар у леђа екипи Роберта Просинечког да стигне до друге побједе у Групи 3 Б Лиге нација.

Утакмицу у Зеници судиће француски арбитри на челу са Рудијем Букеом.

Вјероватни састав: Шехић, Тодоровић, Настић, Зукановић, Шуњић, Сарић, Бешић, Пјанић, Дуљевић, Вишћа и Џеко.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар