LN: "Bolje igrati loše, a pobjeđivati, nego obrnuto"!

Poslije uspješnog gostovanja u Belfastu, rezultatski gledano, ali nikako po igri, fudbaleri Bosne i Hercegovine od 20. 45 časova (PINK BH) u Zenici dočekuju vrlo nezgodnu Austriju.

Fudbal 11.09.2018 | 17:00
LN: "Bolje igrati loše, a pobjeđivati, nego obrnuto"!
Na "Vindzor Parku" u prestonici Sjeverne Irske, "zmajevi" su što je najvažnije osvojili sva tri boda (1:2) iako je "duvalo" na sve strane u odbrani, a odlični golman Ibrahim Šehić je često bio na "streljani" i jedan je od najzaslužnijih što se BiH "pjevajući" vratila kući.

To su priznali i sami "zmajevi", ali i selektor Robert Prosinečki, koji je u najavi prve domaće utakmice na "Bilinom polju" naglasio da će protiv Austrije biti sigurno bolja igra, te izrazio nadu da će poslije meča BiH na svom kontu imati šest bodova.

Prosinečki je mišljenja da je igra u veznom redu bila jako loša u Belfastu, ali da će sredina večeras biti u boljem stanju i da će dobrom partijom "relaksirati" odbranu u kojoj zbog povreda nema Ognjena Vranješa, Ermina Bičakčića i Seada Kolašinca.

Povrede i kartoni su desetkovali njegovu odbranu u Belfastu, ali sada se u ekipu vraćaju oporavljeni Bojan Nastić i Darko Todorović, a potvrđeno je i da je potpuno spreman i Miralem Pjanić, što je najviše zabrinulo navijače BiH.

Kapiten "zmajeva" Edin Džeko nije bio strijelac u Belfastu, ali je omogućio Harisu Duljeviću da postigne pogodak koji je u dobroj mjeri doprinio osvajanju bodova.

BiH je dosad odigrala tri meča sa Austrijom i još nije upisala pobjedu. Dva susreta su završena neriješeno 1:1, a jednom su pobijedili Austrijanci (2:0).

Centarfor Rome je priznao da bi radije da ekipa igra lošije a osvaja bodove nego da je obrnuto i tu je potpuno u pravu. Mada, "pecnuo" je malo i navijače BiH i atmosferu na "Bilinom polju", koja je nešto slabija nego prethodnih godina.

Vjerujemo da će to dodatno motivisati fanove "zmajeva" da budu večeras dodatni vjetar u leđa ekipi Roberta Prosinečkog da stigne do druge pobjede u Grupi 3 B Lige nacija.

Utakmicu u Zenici sudiće francuski arbitri na čelu sa Rudijem Bukeom.

Vjerovatni sastav: Šehić, Todorović, Nastić, Zukanović, Šunjić, Sarić, Bešić, Pjanić, Duljević, Višća i Džeko.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar