Преминуо професор Божидар Церовић!

Био је део највећих успеха Звезде. . .  Божидар Церовић, потпредседник Управног одбора ФК Црвена звезда преминуо је у 71. години живота, објавио је клуб из Љутице Богдана.

Фудбал 11.09.2018 | 18:45
Преминуо професор Божидар Церовић!
Церовић је на Економском факултету Универзитета у Београду од 1993. године радио као редовни професор.

У Црвену звезду је дошао као младић, заједно са актуелним председником Светозаром Мијаиловићем.

Године 1987. изабран је за председника Извршног одбора. Био је део највећег клупског успеха. Учествовао је у креирању "петогодишњег плана", чије је спровођење довело до освајања титуле шампиона Европе и света.

Клуб наводи да је својим "марљивим и преданим радом још једном учествовао у великом успеху клуба на европској сцени, прво пласману у Лигу Европе, а сада и у Лигу шампиона. Господин Церовић једао велики допринос својим знањем и искуством".

Церовић је био и потпредседник Одбора за кандидатуру Београда за домаћина Олимпијских игара 1992. године. Екипа агенције Спорт Нетwорк недавно је објавила сјајан документарни филм о овоме, у којем се појављује и Церовић, а ми вам преносимо делић:



Комеморација ће бити одржана у четвртак, 13. септембра, од 11 часова у Медија центру стадиона "Рајко Митић", док је сахрана заказана за петак, 14. септембар, од 13:30 на Новом гробљу.

Звезда је породици и пријатељима Божидара Церовића изразила искрено саучешће.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар