Preminuo profesor Božidar Cerović!

Bio je deo najvećih uspeha Zvezde. . .  Božidar Cerović, potpredsednik Upravnog odbora FK Crvena zvezda preminuo je u 71. godini života, objavio je klub iz Ljutice Bogdana.

Fudbal 11.09.2018 | 18:45
Preminuo profesor Božidar Cerović!
Cerović je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu od 1993. godine radio kao redovni profesor.

U Crvenu zvezdu je došao kao mladić, zajedno sa aktuelnim predsednikom Svetozarom Mijailovićem.

Godine 1987. izabran je za predsednika Izvršnog odbora. Bio je deo najvećeg klupskog uspeha. Učestvovao je u kreiranju "petogodišnjeg plana", čije je sprovođenje dovelo do osvajanja titule šampiona Evrope i sveta.

Klub navodi da je svojim "marljivim i predanim radom još jednom učestvovao u velikom uspehu kluba na evropskoj sceni, prvo plasmanu u Ligu Evrope, a sada i u Ligu šampiona. Gospodin Cerović jedao veliki doprinos svojim znanjem i iskustvom".

Cerović je bio i potpredsednik Odbora za kandidaturu Beograda za domaćina Olimpijskih igara 1992. godine. Ekipa agencije Sport Network nedavno je objavila sjajan dokumentarni film o ovome, u kojem se pojavljuje i Cerović, a mi vam prenosimo delić:



Komemoracija će biti održana u četvrtak, 13. septembra, od 11 časova u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", dok je sahrana zakazana za petak, 14. septembar, od 13:30 na Novom groblju.

Zvezda je porodici i prijateljima Božidara Cerovića izrazila iskreno saučešće.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar