ЛШ: Наполи враћа Звезду у Бари?!

Италијански Наполи поднео је захтев Европској фудбалској унији (УЕФА) да утакмице у Лиги шампиона као домаћин игра у Барију.  Црвена звезда на месту највећег успеха - у Барију? Тешко да је било ко могао да претпостави да би Црвена звезда икада више могла да одигра утакмицу Лиге шампиона на "Светом Николи" у Барију, али. . .

Фудбал 11.09.2018 | 16:45
ЛШ: Наполи враћа Звезду у Бари?!
Повратак на место највећег успеха…

Једино гостовање у Лиги шампиона на које ће Црвена звезда организовано моћи да води навијаче је оно у Италији против Наполија 28. новембра.

Српски шампион кажњен је од стране Дисциплинске комисије УЕФА забраном организованог доласка навијача на утакмице против Пари сен Жермена и Ливерпула, тако да ће Делије имати прилику да свој клуб ван Београда бодре само против састава Карла Анћелотија.

То гостовање могло би да буде својеврсно подсећање на славну историју црвено-белих. Наиме, Наполи је поднео је захтев Европској фудбалској унији (УЕФА) да утакмице у Лиги шампиона као домаћин игра у Барију!

На стадиону "Свети Никола", на којем је Црвена звезда 1991. године постала шампион Европе, победивши после пенала Олимпик из Марсеја.

Председник клуба Аурелио де Лаурентис потврдио је да Наполи жели да "премести" домаћинство из Напуља и на стадиону Свети Никола у Барију дочека Пари Сен Жермен, Ливерпул и Црвену звезду због спора са градским властима.

"Ово је ноћна мора, негативна тачка и смањује наш медјународни стандард да имамо стадион. Рекао сам "доста је било", не желим више да креирам контроверзе, изградићемо стадион. Биће нам потребно две године, али после нико неће моћи ништа да нам каже",рекао је Де Лаурентис за Коријере дело Спорт.

Град тражи од клуба да измири наводна дуговања одржавања стадиона подно Везувом, а Лаурентис да му продају земљу на коме је Сан Паоло.

"Тражио сам од УЕФА ауторизацију да утакмице у Лиги шампиона играмо у Барију. Платио сам из свог џепа за 1.000 аутобуса да Наполитанци дођу на стадион Свети Никола",додаје контроверзни функционер.

Уколико се измести домаћинство Наполија, Црвена звезда би се вратила на место највећег успеха у историји клуба када је пре 27 година постала првак Европе победом над Марсељом у Барију.

Звезду и њене навијаче би премештање Наполија у Бари сигурно обрадовало, а и повећало интересовање код присталица црвено-белих, јер би многи пожелели да после 27 година посете место највећег успеха Црвене звезде.

Гостовање црвено-белих у Италији на програму је 28. новембра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар