LŠ: Napoli vraća Zvezdu u Bari?!

Italijanski Napoli podneo je zahtev Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da utakmice u Ligi šampiona kao domaćin igra u Bariju.  Crvena zvezda na mestu najvećeg uspeha - u Bariju? Teško da je bilo ko mogao da pretpostavi da bi Crvena zvezda ikada više mogla da odigra utakmicu Lige šampiona na "Svetom Nikoli" u Bariju, ali. . .

Fudbal 11.09.2018 | 16:45
LŠ: Napoli vraća Zvezdu u Bari?!
Povratak na mesto najvećeg uspeha…

Jedino gostovanje u Ligi šampiona na koje će Crvena zvezda organizovano moći da vodi navijače je ono u Italiji protiv Napolija 28. novembra.

Srpski šampion kažnjen je od strane Disciplinske komisije UEFA zabranom organizovanog dolaska navijača na utakmice protiv Pari sen Žermena i Liverpula, tako da će Delije imati priliku da svoj klub van Beograda bodre samo protiv sastava Karla Anćelotija.

To gostovanje moglo bi da bude svojevrsno podsećanje na slavnu istoriju crveno-belih. Naime, Napoli je podneo je zahtev Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da utakmice u Ligi šampiona kao domaćin igra u Bariju!

Na stadionu "Sveti Nikola", na kojem je Crvena zvezda 1991. godine postala šampion Evrope, pobedivši posle penala Olimpik iz Marseja.

Predsednik kluba Aurelio de Laurentis potvrdio je da Napoli želi da "premesti" domaćinstvo iz Napulja i na stadionu Sveti Nikola u Bariju dočeka Pari Sen Žermen, Liverpul i Crvenu zvezdu zbog spora sa gradskim vlastima.

"Ovo je noćna mora, negativna tačka i smanjuje naš medjunarodni standard da imamo stadion. Rekao sam "dosta je bilo", ne želim više da kreiram kontroverze, izgradićemo stadion. Biće nam potrebno dve godine, ali posle niko neće moći ništa da nam kaže",rekao je De Laurentis za Korijere delo Sport.

Grad traži od kluba da izmiri navodna dugovanja održavanja stadiona podno Vezuvom, a Laurentis da mu prodaju zemlju na kome je San Paolo.

"Tražio sam od UEFA autorizaciju da utakmice u Ligi šampiona igramo u Bariju. Platio sam iz svog džepa za 1.000 autobusa da Napolitanci dođu na stadion Sveti Nikola",dodaje kontroverzni funkcioner.

Ukoliko se izmesti domaćinstvo Napolija, Crvena zvezda bi se vratila na mesto najvećeg uspeha u istoriji kluba kada je pre 27 godina postala prvak Evrope pobedom nad Marseljom u Bariju.

Zvezdu i njene navijače bi premeštanje Napolija u Bari sigurno obradovalo, a i povećalo interesovanje kod pristalica crveno-belih, jer bi mnogi poželeli da posle 27 godina posete mesto najvećeg uspeha Crvene zvezde.

Gostovanje crveno-belih u Italiji na programu je 28. novembra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar