СДС: Српској свиће 7. октобра

Градски одбор Српске демократске странке Бијељина започео је серију предизборних трибина у Даздареву и Међашима. На првим трибинама мјештанима ова два села и Криве Баре представили су се се кандидати СДС за посланике у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.

Република Српска 11.09.2018 | 11:35
СДС: Српској свиће 7. октобра
Обраћајући се на ове двије трибине, носилац кандидатске листе за Народну скупштину Томица Стојановић је истакао да је већ извјестан изборни тријумф Савеза за побједу.

- Република Српска је већ дужи низ година талац пропале политике, а цјелокупна друштвена атмосфера у њој је врло депресивна. Презадужени смо и више нема простора ни за донације, с обзиром на стање у коме се Српска налази. Ми нудимо излаз, рјешење и ново сутра нашој Српској. Гласајте за будућег предсједника Вукоту Говедарицу, јер је он човјек који ће да донесе кључне промјене након чега ће у Српској најзад да сване - нагласио је Стојановић, додајући да су Српској потребне нове вриједности, инвестиције, поштен, марљив и одговоран рад.

Он је истакао да ће за Жељку Цвијановић гласати само они који буду приморани, те да ни један глас неће освојити заслугом.

Одборник у локалном парламенту и кандидат за посланика у Народној скупштини Дарко Митрић је истакао да је СДС одлучна да врати одговорност и морал народу.

- Морамо да будемо одговорни за оно што смо радили, што радимо и што ћемо радити. Нисмо ми стварали Српску демократску странку, већ је она створила нас, због чега је на нама да будемо одговорни и да је чувамо. Дошло је вријеме да промјенимо власт у Републици Српској, да вратимо Српску народу и да у њој примјенимо успјешан модел пословања као што је то случај у Бијељини - истакао је Митрић, подсјећајући на маћехински однос репбличке власти према Бијељини, с обзиром на кредитно задужење Владе од 130 милиона евра за помоћ водоводима у РС, од кога бијељинском предузећу „Водовод и канализација" није припало ништа.



Драго Стајић, кандитат за Народну скупштину Републике Српске, је оцијенио да када види колики се број мјештана Међаша окупио на трибини осјећа да је дошло вријеме за промјену власти у Републици Српској.

- Из Републике Српске одлазе млади, доктори, професори... Вријеме је да ти одласци стану, да нашем народу понудимо услове за останак и опстанак овдје, да радимо одговорно и поштено. Желимо да сачувамо нашу Семберију и Републику Српску, од оних који су нашу Републику годинама поткрадали и довели је до руба пропасти - упозорио је Стајић, подсјећајући да су семберски пољопривредници највише осјетили немаран и непоштен однос тренутне власти према поштеним радницима.

- Семберски пољопривредници су од Министарства пољопривреде више имали штете него користи - подсјетио је Стајић, додајући да ће се у Скупштини залагати за промјену политике концесија на пољопривредном земљишту, како би се свима омогућило да закупе државно земљиште, умјесто само онима који су већ велепосједници.

- У овим селима смо традиционално веома лијепо дочекани и због тога ми је увијек задовољство када их посјетим. Наша Странка пружа прилику и младим људима да се политички ангажују и докажу, те сам због тога овдје вечерас са вама ја, као представник млађе популације, а преносим вам поздраве од проф. др Ненада Лалића, који је дугогодишњи члан СДС-а и који ће увијек бити чланнаше државотворне странке - навела је кандидат за посланика у Парламентарној скупштини БиХ Ивана Петричевић, додајући да млади у Републици Српској желе да живе слободно, да им је доста режимских окова и да је вријеме за промјене.

Кандидат за Народну скупштину РС Драган Ђурђевић истакао је да Вукота Говедарица има снагу да води Српску, за разлику од противкандидата Жељке Цвијановић.

- Предсједник мора да уважава јединство српског народа, а не да, као досадашњи предсједник, ружи неистомишљенике. Такође предсједник мора да представља читав народ, а не само своју странку - сматра Ђурђевић, додајући да Република Српска одавно не напредује под садашњим руководством, те да се тренутна власт игра са републичким буџетом зависно од сопствених потреба и интереса.

Он је подсјетио да су сви семберски привредници који су блиско сарађивали са Додиком довели своје компаније до пропасти.

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске Слађана Јовановић навела је да ће након након 7. октобра сванути у Републици Српској, у којој је већ годинама режимски мрак.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Паја

11.09.2018 09:44

Свице зора нови дан се спрема свице зора ДОДЕ КУЦИ НЕМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

11.09.2018 10:07

Све исти лопови цигани једни на друге кукају а сви краду

Name

007

11.09.2018 10:13

ПРОСЛАВЉА ПОБЈЕДУ НА ИЗБОРИМА.

Name

Па

11.09.2018 11:37

Можда вама и сване (свиће), али Српској тешко, боље речено нема шансе ни свама ни сњима. Нажалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена Анжујска

11.09.2018 13:17

Свиће....акобогда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серб

11.09.2018 21:40

па не млати народу Свиће