SDS: Srpskoj sviće 7. oktobra

Gradski odbor Srpske demokratske stranke Bijeljina započeo je seriju predizbornih tribina u Dazdarevu i Međašima. Na prvim tribinama mještanima ova dva sela i Krive Bare predstavili su se se kandidati SDS za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Republika Srpska 11.09.2018 | 11:35
SDS: Srpskoj sviće 7. oktobra
Obraćajući se na ove dvije tribine, nosilac kandidatske liste za Narodnu skupštinu Tomica Stojanović je istakao da je već izvjestan izborni trijumf Saveza za pobjedu.

- Republika Srpska je već duži niz godina talac propale politike, a cjelokupna društvena atmosfera u njoj je vrlo depresivna. Prezaduženi smo i više nema prostora ni za donacije, s obzirom na stanje u kome se Srpska nalazi. Mi nudimo izlaz, rješenje i novo sutra našoj Srpskoj. Glasajte za budućeg predsjednika Vukotu Govedaricu, jer je on čovjek koji će da donese ključne promjene nakon čega će u Srpskoj najzad da svane - naglasio je Stojanović, dodajući da su Srpskoj potrebne nove vrijednosti, investicije, pošten, marljiv i odgovoran rad.

On je istakao da će za Željku Cvijanović glasati samo oni koji budu primorani, te da ni jedan glas neće osvojiti zaslugom.

Odbornik u lokalnom parlamentu i kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Darko Mitrić je istakao da je SDS odlučna da vrati odgovornost i moral narodu.

- Moramo da budemo odgovorni za ono što smo radili, što radimo i što ćemo raditi. Nismo mi stvarali Srpsku demokratsku stranku, već je ona stvorila nas, zbog čega je na nama da budemo odgovorni i da je čuvamo. Došlo je vrijeme da promjenimo vlast u Republici Srpskoj, da vratimo Srpsku narodu i da u njoj primjenimo uspješan model poslovanja kao što je to slučaj u Bijeljini - istakao je Mitrić, podsjećajući na maćehinski odnos repbličke vlasti prema Bijeljini, s obzirom na kreditno zaduženje Vlade od 130 miliona evra za pomoć vodovodima u RS, od koga bijeljinskom preduzeću „Vodovod i kanalizacija" nije pripalo ništa.



Drago Stajić, kanditat za Narodnu skupštinu Republike Srpske, je ocijenio da kada vidi koliki se broj mještana Međaša okupio na tribini osjeća da je došlo vrijeme za promjenu vlasti u Republici Srpskoj.

- Iz Republike Srpske odlaze mladi, doktori, profesori... Vrijeme je da ti odlasci stanu, da našem narodu ponudimo uslove za ostanak i opstanak ovdje, da radimo odgovorno i pošteno. Želimo da sačuvamo našu Semberiju i Republiku Srpsku, od onih koji su našu Republiku godinama potkradali i doveli je do ruba propasti - upozorio je Stajić, podsjećajući da su semberski poljoprivrednici najviše osjetili nemaran i nepošten odnos trenutne vlasti prema poštenim radnicima.

- Semberski poljoprivrednici su od Ministarstva poljoprivrede više imali štete nego koristi - podsjetio je Stajić, dodajući da će se u Skupštini zalagati za promjenu politike koncesija na poljoprivrednom zemljištu, kako bi se svima omogućilo da zakupe državno zemljište, umjesto samo onima koji su već veleposjednici.

- U ovim selima smo tradicionalno veoma lijepo dočekani i zbog toga mi je uvijek zadovoljstvo kada ih posjetim. Naša Stranka pruža priliku i mladim ljudima da se politički angažuju i dokažu, te sam zbog toga ovdje večeras sa vama ja, kao predstavnik mlađe populacije, a prenosim vam pozdrave od prof. dr Nenada Lalića, koji je dugogodišnji član SDS-a i koji će uvijek biti člannaše državotvorne stranke - navela je kandidat za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Ivana Petričević, dodajući da mladi u Republici Srpskoj žele da žive slobodno, da im je dosta režimskih okova i da je vrijeme za promjene.

Kandidat za Narodnu skupštinu RS Dragan Đurđević istakao je da Vukota Govedarica ima snagu da vodi Srpsku, za razliku od protivkandidata Željke Cvijanović.

- Predsjednik mora da uvažava jedinstvo srpskog naroda, a ne da, kao dosadašnji predsjednik, ruži neistomišljenike. Takođe predsjednik mora da predstavlja čitav narod, a ne samo svoju stranku - smatra Đurđević, dodajući da Republika Srpska odavno ne napreduje pod sadašnjim rukovodstvom, te da se trenutna vlast igra sa republičkim budžetom zavisno od sopstvenih potreba i interesa.

On je podsjetio da su svi semberski privrednici koji su blisko sarađivali sa Dodikom doveli svoje kompanije do propasti.

Kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slađana Jovanović navela je da će nakon nakon 7. oktobra svanuti u Republici Srpskoj, u kojoj je već godinama režimski mrak.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Paja

11.09.2018 09:44

Svice zora novi dan se sprema svice zora DODE KUCI NEMA

ODGOVORITE
Name

Xx

11.09.2018 10:07

Sve isti lopovi cigani jedni na druge kukaju a svi kradu

Name

007

11.09.2018 10:13

PROSLAVLJA POBJEDU NA IZBORIMA.

Name

Па

11.09.2018 11:37

Можда вама и сване (свиће), али Српској тешко, боље речено нема шансе ни свама ни сњима. Нажалост.

ODGOVORITE
Name

Jelena Anžujska

11.09.2018 13:17

Sviće....akobogda.

ODGOVORITE
Name

Серб

11.09.2018 21:40

па не млати народу Свиће