Малкочевић: Провјере су добре за нас, али и за Србију!

Кадетска репрезентација БиХ окупила се у Тузли уочи двије пријатељске утакмице са Србијом. Прва утакмица игра се у Бановићима, данас од 17 часова, а друга у Сребренику, у четвртак од 11.

Фудбал 11.09.2018 | 08:15
Малкочевић: Провјере су добре за нас, али и за Србију!
Изабраници Сакиба Малкочевића смјештени су у хотелу „Техноград“ у Тузли, а тренирају у Липници и на Тушњу.

Селекција Србије тренира на стадионима у Симин Хану и Мрамору.

"Ово су посљедње провјере пред квалификације за елитни круг европског првенства и добро ће доћи и нама и Србији. На припремама имамо 24 играча, међу којима има и нових имена. Сви ће у ове двије утакмице добити прилику да играју", рекао је Малкочевић.

Идуће седмице одредиће 20 играча који ће почети квалификације за ЕП 2019. у Републици Ирској.

Босна и Херцеговина је домаћин квалификација у групи 2 (10. до 16. октобра), а у групи су још Украјина, Исланд и Гибралтар.

"Припреме У-17 селекције почињу 5. октобра у Зеници. Тамо играмо прве двије утакмице квалификација, са Гибралтаром 10. октобра, а три дана послије са Исландом. Посљедњу утакмицу играмо 16. октобра у Добој Какњу са Украјином. Све утакмице почињу у 15 часова. Циљ је пролаз у елитни круг квалификација и све друго био би неуспјех, са обзиром да смо, захваљујући досадашњих резултатима, одређени за носиоца групе. Никога не треба потцијенити, али реално, Украјина и ми смо фаворити за пролаз даље", закључио је Малкочевић.

Босна и Херцеговина је до сада пет пута изборила елитни круг квалификација, а три пута се пласирала на Европско првенство. Сваки пут бх кадете водио је Малкочевић.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар