Malkočević: Provjere su dobre za nas, ali i za Srbiju!

Kadetska reprezentacija BiH okupila se u Tuzli uoči dvije prijateljske utakmice sa Srbijom. Prva utakmica igra se u Banovićima, danas od 17 časova, a druga u Srebreniku, u četvrtak od 11.

Fudbal 11.09.2018 | 08:15
Malkočević: Provjere su dobre za nas, ali i za Srbiju!
Izabranici Sakiba Malkočevića smješteni su u hotelu „Tehnograd“ u Tuzli, a treniraju u Lipnici i na Tušnju.

Selekcija Srbije trenira na stadionima u Simin Hanu i Mramoru.

"Ovo su posljednje provjere pred kvalifikacije za elitni krug evropskog prvenstva i dobro će doći i nama i Srbiji. Na pripremama imamo 24 igrača, među kojima ima i novih imena. Svi će u ove dvije utakmice dobiti priliku da igraju", rekao je Malkočević.

Iduće sedmice odrediće 20 igrača koji će početi kvalifikacije za EP 2019. u Republici Irskoj.

Bosna i Hercegovina je domaćin kvalifikacija u grupi 2 (10. do 16. oktobra), a u grupi su još Ukrajina, Island i Gibraltar.

"Pripreme U-17 selekcije počinju 5. oktobra u Zenici. Tamo igramo prve dvije utakmice kvalifikacija, sa Gibraltarom 10. oktobra, a tri dana poslije sa Islandom. Posljednju utakmicu igramo 16. oktobra u Doboj Kaknju sa Ukrajinom. Sve utakmice počinju u 15 časova. Cilj je prolaz u elitni krug kvalifikacija i sve drugo bio bi neuspjeh, sa obzirom da smo, zahvaljujući dosadašnjih rezultatima, određeni za nosioca grupe. Nikoga ne treba potcijeniti, ali realno, Ukrajina i mi smo favoriti za prolaz dalje", zaključio je Malkočević.

Bosna i Hercegovina je do sada pet puta izborila elitni krug kvalifikacija, a tri puta se plasirala na Evropsko prvenstvo. Svaki put bh kadete vodio je Malkočević.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar