Рађа: Лик ме пљуне, а ја њега на спавање!

Дино Рађа, члан кошаркашке Куће славних, испричао је још једну занимљиву причу из своје каријере.

Кошарка 12.09.2018 | 17:30
Рађа: Лик ме пљуне, а ја њега на спавање!
Рађа је овога пута поделио пар детаља из свог живота и пријатељства са Слободаном "Пиксијем" Суботићем, бившим словеначким кошаркашем, а сада тренером.

Дино је наставио да на свом Фејсбук профилу пише о догађајима из свог живота који су имали утицаја на његов улазак у Кућу славних.

Овога пута тема је био Пикси Суботић, човек који је Рађу тренирао у Грчком Панатинаикосу.

"Ево ме назад уморан као пас, али срећан и поносан као два пса. Данас лик који ми је постао један од најбољих пријатеља у животу, а успут кад сам мислио да знам све, научио ме једну ствар доста битну за крај каријере. Пикси Суботић. Играли смо ми један против другог неколико пута, чак ме је покушавао чуват најчешће неуспешно, али тек кад смо се срели на релацији тренер играч повезали смо се ненормално. У тренутку мог довођења сви новинари су му ј.м. јер су мислили да сам готов због година и операције колена 6 месеци раније. Шта ће ти стари играч без ногу и мотива. Е ту су се грдно за***али. Од првог дана смо се договорили на један тренинг дневно. Чак сам то имао у уговору. Наравно да то никад није било злоупотребљено јер сам ја тај мени битни тренинг тонизације у теретани редовно радио на своју руку по потреби. Обавезно прие утакмице и бар још један пут недељно. Зато сам бо на тренингу свеж и расположен за набијање боца и столица на трибине кад сам сматрао да екипа добро не тренирала, а то је код Грка било често. Онда су ме гледали попреко који ми је к. али данас кад ме виде кажу да је то био кључ у њиховом одрастању", започео је текст Дино Рађа.

Пикси Суботић и Дино Рађа су направили велики успех у историји Панатинаикоса.

"До нас двојице Панатинаикос није био првак Грчке 14 година. Освојили смо два првенства заредом и тиме упалили окидач за њихове даљње добро познате успехе. Наравно да је и са њиме било 'има слике нема тона'. Кад се усудио да ме изведе из игре кад сам ја сматрао да не триеба одмах је било пи***рање и десетак дана би договарали преко жена одласке на тренинг и аеродром. И сад шта сам научио од њега. Очајно сам играо једну утакмицу у гостима и казем ја њему дај избаци ме из игре видиш да неман појма. Само ти играј каже он. Имас довољно памети да се сам извучеш из кризе. И наравно да сам задњих 5 минути решио утакмицу с 6-7 потеза на егалу".

Ипак, Рађа је у једној ситуацији инстиктивно реаговао на провокацију и то је било "довиђења" за њега и Суботића.

"Толико смо се повезали људски да смо обоје због тога добили ногу из клуба. Након задње утакмице првенства пред плеј-оф на изласку из дворане њега нападне неки лик и почне да га вређа. Ја онако под адреналинон га ухватим за врат. Лик ме пљуне и акција реакција посаљем ја лепо њега на спавање. Наравно, да је то био син од газде и да смо обојица без обзира на освојено првенство добили 'ногу'. То ме је одвело у Задар, али о томе за који дан. Овога сам након пар година назвао и извинио се, јер шакама није начин рјешавања проблема. Куме, било нам је лепо, а и још је", закључио је Рађа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар