Видео - Скандал: Противнику стиснуо кочницу у пуној брзини!

Возач Мото ГП 2 шампионата Романо Фенати дисквалификован је са трке у Сан Марину јер је противнику, при пуној брзини, притиснуо кочницу.  ЛУДОСТ!!! Стиснуо противнику кочницу при брзини од 250 километара на час! Невероватан гест Романа Фенатија.

Остали спортови 09.09.2018 | 19:30
Видео - Скандал: Противнику стиснуо кочницу у пуној брзини!
Италијан Фенати је током трке покушао да сународнику Стефану Манцију покушао да повуче ручку за кочницу док су се тркали.

Разлог инцидента и небулзног потеза Фенатија је то што је Манци, неколико кругова раније, покушао да га претекне.

Обојица су остали на трци и после инцидента још неко време, а потом је Фенати означен за "неодговоно понашање". 

На снимку инцидента се може видети како се Фенати приближава Монцију и покушава да досегне руком до његове кочнице, након чега је забезекнути противник изгубио контролу над својим возилом, али само на кратко. 

Бивши Мото ГП возач Колин Едвардс рекао је да је Фенати угрозио живот противника. 

"Ово је невероватно, ма мора да ме неко зеза? Сада би требало да му кажете 'спакуј се, видимо се следеће године'. Апсолутно невероватно", рекао је Едвардс. 

Фенатију ово није први прекршај, с обзиром да је приликом једног загревања 2015. ривала из Мото ГП 3 шампионата Никлса Ајоа гурнуо са мотора. 

Занимљиво је да је Италијан 2016. избачењ из "Скy ВР46" програма Валентина Росија "због понашања које није било у складу са правилником тима". 

Он већ има уговор за такмичење у Мото ГП 2 категорији за 2019. годину, управо са тимом за који наступа Манци, колега чији је живот угрозио.



Фенатију ово није први пут да зарати са неким на стази, већ је то чинио у неколико наврата. Шутирао је своје противнике, а једном је чак у угасио мотор непосредно пре старта, па није успео да започне трку.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар