Video - Skandal: Protivniku stisnuo kočnicu u punoj brzini!

Vozač Moto GP 2 šampionata Romano Fenati diskvalifikovan je sa trke u San Marinu jer je protivniku, pri punoj brzini, pritisnuo kočnicu.  LUDOST!!! Stisnuo protivniku kočnicu pri brzini od 250 kilometara na čas! Neverovatan gest Romana Fenatija.

Ostali sportovi 09.09.2018 | 19:30
Video - Skandal: Protivniku stisnuo kočnicu u punoj brzini!
Italijan Fenati je tokom trke pokušao da sunarodniku Stefanu Manciju pokušao da povuče ručku za kočnicu dok su se trkali.

Razlog incidenta i nebulznog poteza Fenatija je to što je Manci, nekoliko krugova ranije, pokušao da ga pretekne.

Obojica su ostali na trci i posle incidenta još neko vreme, a potom je Fenati označen za "neodgovono ponašanje". 

Na snimku incidenta se može videti kako se Fenati približava Monciju i pokušava da dosegne rukom do njegove kočnice, nakon čega je zabezeknuti protivnik izgubio kontrolu nad svojim vozilom, ali samo na kratko. 

Bivši Moto GP vozač Kolin Edvards rekao je da je Fenati ugrozio život protivnika. 

"Ovo je neverovatno, ma mora da me neko zeza? Sada bi trebalo da mu kažete 'spakuj se, vidimo se sledeće godine'. Apsolutno neverovatno", rekao je Edvards. 

Fenatiju ovo nije prvi prekršaj, s obzirom da je prilikom jednog zagrevanja 2015. rivala iz Moto GP 3 šampionata Niklsa Ajoa gurnuo sa motora. 

Zanimljivo je da je Italijan 2016. izbačenj iz "Sky VR46" programa Valentina Rosija "zbog ponašanja koje nije bilo u skladu sa pravilnikom tima". 

On već ima ugovor za takmičenje u Moto GP 2 kategoriji za 2019. godinu, upravo sa timom za koji nastupa Manci, kolega čiji je život ugrozio.



Fenatiju ovo nije prvi put da zarati sa nekim na stazi, već je to činio u nekoliko navrata. Šutirao je svoje protivnike, a jednom je čak u ugasio motor neposredno pre starta, pa nije uspeo da započne trku.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar