САД: Нови пожар затворио ауто-пут

Шумски пожар у Калифорнији изазвао је затварање кључног ауто-пута у овој америчкој савезној држави, као и евакуацију и уништење напуштених камиона у мање од 24 сата након што је избио.

Свијет 07.09.2018 | 22:17
САД: Нови пожар затворио ауто-пут
"Глас Америке" преноси да је пожар, који је назван Делта, избио у среду по подне на око 16 километара северно од Рединга. Од онда, нарастао је на више од 6.000 хектара, готово се утростручивши по величини током ноћи, спаљујући стабла и жбуње у севернокалифорнијском живописном националном парку Шаста-Тринити.

Наводи се да пожар гори недалеко од области где је, пре само неколико недеља, пожар назван Кар убио осам људи и уништио више од 1.000 домова.

Ватрогасни званичници изјавили су да су најновији пожар изазвали људи, али нису прецизирали да ли је намерно подметнут или је избио као последица несрећног случаја.

Наводи се да је затворено око 72 километара међудржавног ауто-пута 5, кључне саобраћајнице која се простире целом дужином запада Сједињених Држава.

Камионџије су биле приморане да напусте шлепере, када их је пожар опколио са обе стране ауто-пута. Званичници кажу да је око 17 шлепера напуштено и да је бар четири захватила ватра.

(Агенције) 

Коментари / 0

Оставите коментар