SAD: Novi požar zatvorio auto-put

Šumski požar u Kaliforniji izazvao je zatvaranje ključnog auto-puta u ovoj američkoj saveznoj državi, kao i evakuaciju i uništenje napuštenih kamiona u manje od 24 sata nakon što je izbio.

Svijet 07.09.2018 | 22:17
SAD: Novi požar zatvorio auto-put
"Glas Amerike" prenosi da je požar, koji je nazvan Delta, izbio u sredu po podne na oko 16 kilometara severno od Redinga. Od onda, narastao je na više od 6.000 hektara, gotovo se utrostručivši po veličini tokom noći, spaljujući stabla i žbunje u severnokalifornijskom živopisnom nacionalnom parku Šasta-Triniti.

Navodi se da požar gori nedaleko od oblasti gde je, pre samo nekoliko nedelja, požar nazvan Kar ubio osam ljudi i uništio više od 1.000 domova.

Vatrogasni zvaničnici izjavili su da su najnoviji požar izazvali ljudi, ali nisu precizirali da li je namerno podmetnut ili je izbio kao posledica nesrećnog slučaja.

Navodi se da je zatvoreno oko 72 kilometara međudržavnog auto-puta 5, ključne saobraćajnice koja se prostire celom dužinom zapada Sjedinjenih Država.

Kamiondžije su bile primorane da napuste šlepere, kada ih je požar opkolio sa obe strane auto-puta. Zvaničnici kažu da je oko 17 šlepera napušteno i da je bar četiri zahvatila vatra.

(Agencije) 

Komentari / 0

Ostavite komentar