Пусти појачања, продужавај уговоре!

Следе играчи из такозване велике шесторке енглеског фудбала којима уговори истичу следећег лета, или на лето 2020. године.

Фудбал 08.09.2018 | 23:10
Пусти појачања, продужавај уговоре!
Лето је иза нас, прошло је време потраге за звучним појачањима, а сада ће такозвана велика шесторка енглеског фудбала морати да се преоријентише и "решава" проблеме играча којима уговори истичу следећег лета. Или оног тамо 2020. године.

Како не би дошли у ситуацију да остану без играча које желе да задрже. И то испод цене. Јер, они играчи којима на лето 2019. године истичу уговори могу да преговарају са другим клубима већ од јануара. И да потписују предуговоре.

Зато...

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД

Јунајтед је сигуран да ће Давид де Хеа продужити уговор. Али, време опомиње Ђаволе да то учине што пре јер Де Хеа има уговор до лета 2019. године. Било је прича да Де Хеа одбија Јунајтед за нови уговор, али цела прича са преласком Куртое у Реал Мадрид додатно гура причу. Какогод, Де Хеа жели да постане играч који зарађује највише уз Пола Погбу и Алексиса Санчеза. И ту ће се ломити цела прича. Недавно је и ЖозеМурињо причао на ову тему и рекао да верује да ће бити све успешно решено. Његова жеља је јасна - да Де Хеа остане први голман Ђавола.

Манчестер је такође у преговорима са Антонијем Марсијалом чији уговор такође истиче наредног лета. Он је упао у расцеп између Муриња и Еда Вудворда. Мурињо је био расположен да Марсијал оде из клуба. Причао је Португалац о Марсијаловом приступу и доприносу, док Вудворд жели да Марсијал покаже сав свој таленат на Олд Трафорду. Манчестер има опцију у уговору да наредног лета продужи сарадњу са Марсијалом на још једну годину.

Шпански дуо на средини терена - Хуан Мата и Андер Ерера, остаје без уговора на лето 2019. године. Ереражели да остане, али услови још нису договорени. Јунајтед је био отворен да чује понуде за Мату током лета, чак је у јануару продужио сарадњу са Матом на још годину дана како не би отишао за џаба, али понуда није било.

Уговори наредног лета истичу и - Филу Џонсу, Крису Смолингу, Луку Шоу, Матеу Дармијану, Антонију Валенсији и Ешлију Јангу. Дакле, судбина последње линије Јунајтеда, критичне одбране, ускоро ће се почети да добиа обрисе. Дармијан и Јанг имају опције за продужетак сарадње на још годину дана. Али, делује да би Јунајтед могао да уђе у озбиљно реновирање одбране наредних месеци.

На лето 2020. године уговори истичу Маркусу Рашфорду, Немањи Матићу, Ерику Бајиу и Маруану Фелаинију.

ЧЕЛСИ

Шпански везиста Сеск Фабрегас и бразилски дефанзивац Давид Луиз су најзвучнија имена Челсијевих играча којима уговор истиче наредног лета.

Обојица имају 31 годину и могу да се надају новом уговору али на краћи временски рок. Луиз игра у срцу одбране Плаваца, али Фабрегас добија све мање простора. Луиз је имао доста проблема са АнтониомКонтеом, рекао је да би напустио Стамфорд Бриџ да је Конте остао тренер, али са доласком МаурицијаСарија ствари су се промениле за њега.

Међутим, ова двојица нису једини. И Оливије Жиру, као и Гари Кејхил следећег лета остају без уговора. Челси ће вероватно бити заинтересован да чује понуде за ову двојицу.

Наравно, највећа главобоља Плаваца је Еден Азар коме уговор истиче 2020. године. Реал Мадрид се дуго помиње као заинтересовани клуб, али долазак Сарија је помогао Едену да остане у плавом дресу. Доста ће у његовом одлучивању да ли да остане у Челсију бити важна и чињеница хоће ли Челси играти Лигу шампиона наредне сезоне. Он жели да иде на највеће домете, а ако му то Челси не одлучи може доћи до разлаза.

Вилијан, Сезар Аспиликуета и Педро су још играчи који су уговором везани за Челси до 2020. године.

ЛИВЕРПУЛ

Наравно да је неизбежно да ће Џејмсу Милнеру бити понуђен нови уговор с обзиром на то да му актуелни истиче наредног лета, а да је толико битан за игру Јиргена Клопа. Иако има 32 године, Милнер је неуморан, Његова радна етика је веома битна и за свлачионицу. Па чак иако буде добијао све мање минута у игри од Клопа.

Нападач Данијел Стариџ је неко ко ће морати да покаже да заслужује ново поверење јер му уговор ушао у последњих 12 месеци. Његове шансе у нападу су ограничене. Можда пожели да оде у неки други клуб где би могао више да игра.

Адаму Лалани уговор истиче 2020. године. За њега је можда најважније да докаже да може да остане без повреда. Ливерпул има опцију да га продужи на још годину дана по тренутном уговору.

АРСЕНАЛ

Сада је већ настала сага око тога да ли ће Арон Рамзи потписати нови уговор или неће. Актуелни му истиче на лето 2019. године. Тако да би неко могао већ да га узме у јануару.

Арсенал је оптимистичан по овом питању, а изгледа да и Рамзи иде тим путем само жели себи да избоксује најбоље услове. Као што је то Месут Озил учинио прошле године.

Нападач Дани Велбек је још један играч коме уговор истиче на крају сезоне, а навијачи су прилично подељени око тога да ли треба да добије нови.

Леви бек Наћо Монреал и Петр Чех су још два играча који су ушли у последњу годину уговора. Али, због година у којима се налазе, Арсенал ће им нерадо понудити нови уговор.

МАНЧЕСТЕР СИТИ

Сити је прилично опуштен када је у питању Венсан Компани. Овај искусни дефанзивац иако има 32 године игра јако добро и веома је битан за клуб. Уговор му истиче на лето 2019. године.

Та опуштеност се не може пренети на Елијагима Мангалу. И њему истиче уговор на лето 2019. годину. То је играч који претежно или седи на клупи или је повређен.

Али, Ситију тек иду Мара и сватови. Лето 2020. године ће им бити јако битно. Јер тада уговори истичу Рахиму Стерлингу, Серхију Агуеру, Илкају Гундогану, Давиду Силви, Фернандињу и Фабијану Делфу.

Стерлинг је већ био у преговорима око новог уговора, али није успео да се договори. Али, његове партије су се драматично поправиле код Гвардиоле и делује да ту неће бити проблема. Агуеро игра добро и постиже голове у континуитету, али је већ раније рекао да има амбицију да се врати у Аргентину када му истекне уговор и заигра за Индепендијенте.

Млади Фил Фоден има 18 година, уговор до 2020. године, али би требало да добије вешогодишњи уговор у Ситију јер је Гвардиола веома задовољан овим играчем.

ТОТЕНХЕМ

Ако је иједан од клубова у Енглеској одрадио добар посао око продужетка уговора најважнијим играчима то је Тотенхем. Тако је било са Харијем Кејном, Деле Алијем и Хјон Мин Соном. Али, ту прича МаурисијаПокетина није завршена.

На крају сезоне истичу уговори Тобију Алдервејрелду и Јану Вертонгену. Алдервејрелд се повезивао са Манчестер Јунајтедом овог лета. Можда буде расположен да промени средину и не продужи уговор са Спарсима.

Вертонген је већ рекао да би волео да остане још једну сезону у овом клубу. Из клуба би могли да оду Муса Дембеле и Фернандо Љоренте.

То значи да је Кристијан Ериксен (има уговор до 2020. године), последњи капиталац који би требало да потпише дугорочан уговор са клубом. Спарси су сигурни да ће Данац ићи истим путем као и Кејн и Али и да ће продужити уговор.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар