Pusti pojačanja, produžavaj ugovore!

Slede igrači iz takozvane velike šestorke engleskog fudbala kojima ugovori ističu sledećeg leta, ili na leto 2020. godine.

Fudbal 08.09.2018 | 23:10
Pusti pojačanja, produžavaj ugovore!
Leto je iza nas, prošlo je vreme potrage za zvučnim pojačanjima, a sada će takozvana velika šestorka engleskog fudbala morati da se preorijentiše i "rešava" probleme igrača kojima ugovori ističu sledećeg leta. Ili onog tamo 2020. godine.

Kako ne bi došli u situaciju da ostanu bez igrača koje žele da zadrže. I to ispod cene. Jer, oni igrači kojima na leto 2019. godine ističu ugovori mogu da pregovaraju sa drugim klubima već od januara. I da potpisuju predugovore.

Zato...

MANČESTER JUNAJTED

Junajted je siguran da će David de Hea produžiti ugovor. Ali, vreme opominje Đavole da to učine što pre jer De Hea ima ugovor do leta 2019. godine. Bilo je priča da De Hea odbija Junajted za novi ugovor, ali cela priča sa prelaskom Kurtoe u Real Madrid dodatno gura priču. Kakogod, De Hea želi da postane igrač koji zarađuje najviše uz Pola Pogbu i Aleksisa Sančeza. I tu će se lomiti cela priča. Nedavno je i ŽozeMurinjo pričao na ovu temu i rekao da veruje da će biti sve uspešno rešeno. Njegova želja je jasna - da De Hea ostane prvi golman Đavola.

Mančester je takođe u pregovorima sa Antonijem Marsijalom čiji ugovor takođe ističe narednog leta. On je upao u rascep između Murinja i Eda Vudvorda. Murinjo je bio raspoložen da Marsijal ode iz kluba. Pričao je Portugalac o Marsijalovom pristupu i doprinosu, dok Vudvord želi da Marsijal pokaže sav svoj talenat na Old Trafordu. Mančester ima opciju u ugovoru da narednog leta produži saradnju sa Marsijalom na još jednu godinu.

Španski duo na sredini terena - Huan Mata i Ander Erera, ostaje bez ugovora na leto 2019. godine. Ereraželi da ostane, ali uslovi još nisu dogovoreni. Junajted je bio otvoren da čuje ponude za Matu tokom leta, čak je u januaru produžio saradnju sa Matom na još godinu dana kako ne bi otišao za džaba, ali ponuda nije bilo.

Ugovori narednog leta ističu i - Filu Džonsu, Krisu Smolingu, Luku Šou, Mateu Darmijanu, Antoniju Valensiji i Ešliju Jangu. Dakle, sudbina poslednje linije Junajteda, kritične odbrane, uskoro će se početi da dobia obrise. Darmijan i Jang imaju opcije za produžetak saradnje na još godinu dana. Ali, deluje da bi Junajted mogao da uđe u ozbiljno renoviranje odbrane narednih meseci.

Na leto 2020. godine ugovori ističu Markusu Rašfordu, Nemanji Matiću, Eriku Bajiu i Maruanu Felainiju.

ČELSI

Španski vezista Sesk Fabregas i brazilski defanzivac David Luiz su najzvučnija imena Čelsijevih igrača kojima ugovor ističe narednog leta.

Obojica imaju 31 godinu i mogu da se nadaju novom ugovoru ali na kraći vremenski rok. Luiz igra u srcu odbrane Plavaca, ali Fabregas dobija sve manje prostora. Luiz je imao dosta problema sa AntoniomKonteom, rekao je da bi napustio Stamford Bridž da je Konte ostao trener, ali sa dolaskom MauricijaSarija stvari su se promenile za njega.

Međutim, ova dvojica nisu jedini. I Olivije Žiru, kao i Gari Kejhil sledećeg leta ostaju bez ugovora. Čelsi će verovatno biti zainteresovan da čuje ponude za ovu dvojicu.

Naravno, najveća glavobolja Plavaca je Eden Azar kome ugovor ističe 2020. godine. Real Madrid se dugo pominje kao zainteresovani klub, ali dolazak Sarija je pomogao Edenu da ostane u plavom dresu. Dosta će u njegovom odlučivanju da li da ostane u Čelsiju biti važna i činjenica hoće li Čelsi igrati Ligu šampiona naredne sezone. On želi da ide na najveće domete, a ako mu to Čelsi ne odluči može doći do razlaza.

Vilijan, Sezar Aspilikueta i Pedro su još igrači koji su ugovorom vezani za Čelsi do 2020. godine.

LIVERPUL

Naravno da je neizbežno da će Džejmsu Milneru biti ponuđen novi ugovor s obzirom na to da mu aktuelni ističe narednog leta, a da je toliko bitan za igru Jirgena Klopa. Iako ima 32 godine, Milner je neumoran, Njegova radna etika je veoma bitna i za svlačionicu. Pa čak iako bude dobijao sve manje minuta u igri od Klopa.

Napadač Danijel Staridž je neko ko će morati da pokaže da zaslužuje novo poverenje jer mu ugovor ušao u poslednjih 12 meseci. Njegove šanse u napadu su ograničene. Možda poželi da ode u neki drugi klub gde bi mogao više da igra.

Adamu Lalani ugovor ističe 2020. godine. Za njega je možda najvažnije da dokaže da može da ostane bez povreda. Liverpul ima opciju da ga produži na još godinu dana po trenutnom ugovoru.

ARSENAL

Sada je već nastala saga oko toga da li će Aron Ramzi potpisati novi ugovor ili neće. Aktuelni mu ističe na leto 2019. godine. Tako da bi neko mogao već da ga uzme u januaru.

Arsenal je optimističan po ovom pitanju, a izgleda da i Ramzi ide tim putem samo želi sebi da izboksuje najbolje uslove. Kao što je to Mesut Ozil učinio prošle godine.

Napadač Dani Velbek je još jedan igrač kome ugovor ističe na kraju sezone, a navijači su prilično podeljeni oko toga da li treba da dobije novi.

Levi bek Naćo Monreal i Petr Čeh su još dva igrača koji su ušli u poslednju godinu ugovora. Ali, zbog godina u kojima se nalaze, Arsenal će im nerado ponuditi novi ugovor.

MANČESTER SITI

Siti je prilično opušten kada je u pitanju Vensan Kompani. Ovaj iskusni defanzivac iako ima 32 godine igra jako dobro i veoma je bitan za klub. Ugovor mu ističe na leto 2019. godine.

Ta opuštenost se ne može preneti na Elijagima Mangalu. I njemu ističe ugovor na leto 2019. godinu. To je igrač koji pretežno ili sedi na klupi ili je povređen.

Ali, Sitiju tek idu Mara i svatovi. Leto 2020. godine će im biti jako bitno. Jer tada ugovori ističu Rahimu Sterlingu, Serhiju Agueru, Ilkaju Gundoganu, Davidu Silvi, Fernandinju i Fabijanu Delfu.

Sterling je već bio u pregovorima oko novog ugovora, ali nije uspeo da se dogovori. Ali, njegove partije su se dramatično popravile kod Gvardiole i deluje da tu neće biti problema. Aguero igra dobro i postiže golove u kontinuitetu, ali je već ranije rekao da ima ambiciju da se vrati u Argentinu kada mu istekne ugovor i zaigra za Independijente.

Mladi Fil Foden ima 18 godina, ugovor do 2020. godine, ali bi trebalo da dobije vešogodišnji ugovor u Sitiju jer je Gvardiola veoma zadovoljan ovim igračem.

TOTENHEM

Ako je ijedan od klubova u Engleskoj odradio dobar posao oko produžetka ugovora najvažnijim igračima to je Totenhem. Tako je bilo sa Harijem Kejnom, Dele Alijem i Hjon Min Sonom. Ali, tu priča MaurisijaPoketina nije završena.

Na kraju sezone ističu ugovori Tobiju Aldervejreldu i Janu Vertongenu. Aldervejreld se povezivao sa Mančester Junajtedom ovog leta. Možda bude raspoložen da promeni sredinu i ne produži ugovor sa Sparsima.

Vertongen je već rekao da bi voleo da ostane još jednu sezonu u ovom klubu. Iz kluba bi mogli da odu Musa Dembele i Fernando Ljorente.

To znači da je Kristijan Eriksen (ima ugovor do 2020. godine), poslednji kapitalac koji bi trebalo da potpiše dugoročan ugovor sa klubom. Sparsi su sigurni da će Danac ići istim putem kao i Kejn i Ali i da će produžiti ugovor.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar