Ловерњ: Нисам као Богдан, али могу да допринесем

Француски центар каже да је ове сезоне у Европи желео да игра само за Фенербахче.

Кошарка 08.09.2018 | 20:30
Ловерњ: Нисам као Богдан, али могу да допринесем
Жофри Ловерњ (26 година, 211 цм) вратио се у европску кошарку после три и по сезоне у НБА лиги. Потписао је двогодишњи уговор са Фенербахчеом, у коме ће сарађивати са најтрофејнијим тренером "старог континента", Жељком Обрадовићем.

Након што се прикључио припремама за нову сезону, Француз је гостовао на клупској телевизији и том приликом рекао да му је одавно била жеља да заигра за Фенер.

Цитате из тог интервјуа објавио је "Спортандо".

"Желео сам да играм овде заједно са Богданом (Богдановићем), али тада то није било могуће. Сада сам ту и много сам срећан. Имамо све што је потребно да будемо успешни, верујем да ћемо и бити".

Он је имао опцију да продужи уговор са Сан Антонио Спурсима до 2019, али му је понуда из Истанбула била атрактивнија.

"Тим за који сам хтео да играм у Европи је Фенербахче и да нисам добио понуду, вероватно бих остао у Сан Антонију још годину дана. Овако сам прихватио понуду без размишљања", навео је некадашњи центар црно-белих.

Ловерњ је након одласка из Партизана пре четири године променио шест тимова и исто толико тренера. Обрадовић му је седми.

"Сваки тренер је од мене захтевао различите ствари, тако да сам унапредио своју игру на свим пољима. Могу да играм позиције три, четири и пет, све зависи шта се буде очекивало. Не кажем да сам перфектан шутер као Богдан, али могу да допринесем екипи на различите начине".

Фенербахче је крајем прошле сезоне изабрао новог председника, који се суочио са милионским дуговима, тако да је Обрадовић могао да изврши само ситне корекције тима који је у финалу Евролиге поражен од Реал Мадрида, док је у домаћем првенству успео да одбрани трон.

Поред Ловерња, доведен је плејмејкер Тајлер Енис, а отишли су Бред Вонамејкер, Џејмс Нанели и Џејсон Томпсон. Ипак, то је и даље тим који може да се бори за трофеје у свим такмичењима.

За разлику од многих ривала, Фенербахче увек може да рачуна и на ватрену подршку са трибина, што није одлучујућа, али јесте важна ставка.

"Навијачи могу много да помогну. Недостајало ми је право навијање на утакмицама док сам био у НБА лиги. По доласку у Фенербахче добио сам толико порука на друштвеним мрежама, да нисам могао све да их прочитам. Добио сам око 10.000 нових пратилаца. Нека наставе да нас подржавају, а ми ћемо на терену дати све од себе", поручио је на крају Жофри Ловерњ.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар