Lovernj: Nisam kao Bogdan, ali mogu da doprinesem

Francuski centar kaže da je ove sezone u Evropi želeo da igra samo za Fenerbahče.

Košarka 08.09.2018 | 20:30
Lovernj: Nisam kao Bogdan, ali mogu da doprinesem
Žofri Lovernj (26 godina, 211 cm) vratio se u evropsku košarku posle tri i po sezone u NBA ligi. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom, u kome će sarađivati sa najtrofejnijim trenerom "starog kontinenta", Željkom Obradovićem.

Nakon što se priključio pripremama za novu sezonu, Francuz je gostovao na klupskoj televiziji i tom prilikom rekao da mu je odavno bila želja da zaigra za Fener.

Citate iz tog intervjua objavio je "Sportando".

"Želeo sam da igram ovde zajedno sa Bogdanom (Bogdanovićem), ali tada to nije bilo moguće. Sada sam tu i mnogo sam srećan. Imamo sve što je potrebno da budemo uspešni, verujem da ćemo i biti".

On je imao opciju da produži ugovor sa San Antonio Spursima do 2019, ali mu je ponuda iz Istanbula bila atraktivnija.

"Tim za koji sam hteo da igram u Evropi je Fenerbahče i da nisam dobio ponudu, verovatno bih ostao u San Antoniju još godinu dana. Ovako sam prihvatio ponudu bez razmišljanja", naveo je nekadašnji centar crno-belih.

Lovernj je nakon odlaska iz Partizana pre četiri godine promenio šest timova i isto toliko trenera. Obradović mu je sedmi.

"Svaki trener je od mene zahtevao različite stvari, tako da sam unapredio svoju igru na svim poljima. Mogu da igram pozicije tri, četiri i pet, sve zavisi šta se bude očekivalo. Ne kažem da sam perfektan šuter kao Bogdan, ali mogu da doprinesem ekipi na različite načine".

Fenerbahče je krajem prošle sezone izabrao novog predsednika, koji se suočio sa milionskim dugovima, tako da je Obradović mogao da izvrši samo sitne korekcije tima koji je u finalu Evrolige poražen od Real Madrida, dok je u domaćem prvenstvu uspeo da odbrani tron.

Pored Lovernja, doveden je plejmejker Tajler Enis, a otišli su Bred Vonamejker, Džejms Naneli i Džejson Tompson. Ipak, to je i dalje tim koji može da se bori za trofeje u svim takmičenjima.

Za razliku od mnogih rivala, Fenerbahče uvek može da računa i na vatrenu podršku sa tribina, što nije odlučujuća, ali jeste važna stavka.

"Navijači mogu mnogo da pomognu. Nedostajalo mi je pravo navijanje na utakmicama dok sam bio u NBA ligi. Po dolasku u Fenerbahče dobio sam toliko poruka na društvenim mrežama, da nisam mogao sve da ih pročitam. Dobio sam oko 10.000 novih pratilaca. Neka nastave da nas podržavaju, a mi ćemo na terenu dati sve od sebe", poručio je na kraju Žofri Lovernj.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar