Шта ''Рајку Митићу'' недостаје за Лигу шампиона?

Црвену звезду чекају велики инфраструктурни радови у наредних месец дана!

Фудбал 05.09.2018 | 17:00
Шта ''Рајку Митићу'' недостаје за Лигу шампиона?
Пласман у Лигу шампиона донео је слатке муке челницима Црвене звезде. Када је турски арбитар Чакиродсвирао крај, а навијачи српског првака прославили пласман у елитно такмичење, одговорни из Љутице Богдана почели су да размишљају о наредним корацима.

Тим Владана Милојевића је појачан доласком Марка Марина, Ричмонда Боаћија и Горана Чаушића...Међутим, то је само део потребног пазла достојног Лиге шампиона. Црвена звезда у наредних месец дана мора да побољша инфраструктуру на стадиону како би задовољила оштре критеријуме УЕФА када су у питању мечеви Лиге шампиона.

Маракана има бројне недостатке, а Црвена звезда је добила списак приоритетних ствари које мора да улепша или поправи. Пре свега на Маракани ће морати да изграде просторију или собу за ВИП госте. Правила УЕФА кажу да та хоспиталити соба мора да има најмање 500 квадрата... Наравно, у Звезди могу да се послуже импровизацијом и испред ВИП улаза инсталирају шатор где ће сервирати послужења утицајним гостима.

Такође, УЕФА је наложила Црвеној звезди да промени капије на улазима. Правила европске куће фудбала кажу да капије морају да буду високе најмање два метара.

Како смо сазнали ускоро почиње инсталирање поменутих детаља. УЕФА ће прогледати кроз прсте Црвеној звезди и дозволити да меч против Наполија одигра без поменутих капија....

Црвена звезда ће такође морати да активира грејаче на терену. Они су постављени на Маракани још 2008.године за потребе Универзијаде, али нису билиу употреби због немогућности да сеповежу са котларницом. Проблем ће бити решен, јер ће Црвена звезда почети да греје терен Маракане на струју.

Мораће да се адаптирају и прилази источној трибини. Црвена звезда је добила атрактивну групу и очекује се долазак бројних светских телевизијских екипа. Њихова репортажна кола биће паркирана управо на источној трибини... Због тога и на том делу следују инфраструктурни радови.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар