Šta ''Rajku Mitiću'' nedostaje za Ligu šampiona?

Crvenu zvezdu čekaju veliki infrastrukturni radovi u narednih mesec dana!

Fudbal 05.09.2018 | 17:00
Šta ''Rajku Mitiću'' nedostaje za Ligu šampiona?
Plasman u Ligu šampiona doneo je slatke muke čelnicima Crvene zvezde. Kada je turski arbitar Čakirodsvirao kraj, a navijači srpskog prvaka proslavili plasman u elitno takmičenje, odgovorni iz Ljutice Bogdana počeli su da razmišljaju o narednim koracima.

Tim Vladana Milojevića je pojačan dolaskom Marka Marina, Ričmonda Boaćija i Gorana Čaušića...Međutim, to je samo deo potrebnog pazla dostojnog Lige šampiona. Crvena zvezda u narednih mesec dana mora da poboljša infrastrukturu na stadionu kako bi zadovoljila oštre kriterijume UEFA kada su u pitanju mečevi Lige šampiona.

Marakana ima brojne nedostatke, a Crvena zvezda je dobila spisak prioritetnih stvari koje mora da ulepša ili popravi. Pre svega na Marakani će morati da izgrade prostoriju ili sobu za VIP goste. Pravila UEFA kažu da ta hospitaliti soba mora da ima najmanje 500 kvadrata... Naravno, u Zvezdi mogu da se posluže improvizacijom i ispred VIP ulaza instaliraju šator gde će servirati posluženja uticajnim gostima.

Takođe, UEFA je naložila Crvenoj zvezdi da promeni kapije na ulazima. Pravila evropske kuće fudbala kažu da kapije moraju da budu visoke najmanje dva metara.

Kako smo saznali uskoro počinje instaliranje pomenutih detalja. UEFA će progledati kroz prste Crvenoj zvezdi i dozvoliti da meč protiv Napolija odigra bez pomenutih kapija....

Crvena zvezda će takođe morati da aktivira grejače na terenu. Oni su postavljeni na Marakani još 2008.godine za potrebe Univerzijade, ali nisu biliu upotrebi zbog nemogućnosti da sepovežu sa kotlarnicom. Problem će biti rešen, jer će Crvena zvezda početi da greje teren Marakane na struju.

Moraće da se adaptiraju i prilazi istočnoj tribini. Crvena zvezda je dobila atraktivnu grupu i očekuje se dolazak brojnih svetskih televizijskih ekipa. Njihova reportažna kola biće parkirana upravo na istočnoj tribini... Zbog toga i na tom delu sleduju infrastrukturni radovi.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar