И Дејо је чекао Лигу шампиона!

Трагедија да Звезда и раније није ушла… Сад титула, па још једна! Геније каже да није био оптимиста после првог полувремена у и да је за Радоњића срећа што је продат пре Салцбурга.

Фудбал 05.09.2018 | 16:00
И Дејо је чекао Лигу шампиона!
Обрадовала је Црвена звезда милионе навијача у Србији, али и Републици Српској, Црној Гори, Македонији, широм Европе…

Међу навијачима поред ТВ екрана током оне незаборавне вечери у Салцбургу је био и један од највећих играча у Звездиној историји – Дејан Савићевић. Легендарни Геније је у Подгорици пратио дешавања са Ред Бул Арене и као свим звездашима му је лакнуло када је Чакир одсвирао крај.

“Наравно да сам гледао. Било је тешко... Пред утакмицу сам баш био оптимиста. Али после првог полувремена, искрено да вам кажем, и нисам. Није изгледало да ће Звезда успети. Поготово на 2:0. Откако гледам Милојевићеву Звезду, ово је била најслабија партија под његовом командом. Али то је фудбал. Чудна игра”, каже Савићевић за МОЗЗАРТ Спорт.

Коначно је Звезда ту где јој је и место. Међу најбољима. Где је редовно играла у генерација Савићевића и другара...

“Трагедија је да Звезда и до сада није играла Лигу шампиона и да је била спала на те гране. Па играли су је Динамо неколико пута, Партизан двапут… А Звезда је као највећи клуб са ових простора чекала толико. Црвена звезда својим реномеом и оним што представља у фудбалу заслужује да игра Лигу шампиона сваке две године. Макар сваке треће. Брука је да се толико времена чекало на Звездин улазак у Лигу шампиона…”, као и увек без длаке на језику је легендарна "десетка". 

Очекујете ли да ће овај резултат финансијски и на много других начина стабилизовати клуб?

“Значи много, како да не. Када се поделе трошкови и премије, требало би да Звезда заради макар око 15 милиона евра и ово ће много значити на путу финансијске консолидације. Још ако се узме неки бод у групи... Видим да је клуб већ предузео кораке и да гледа унапред. Реално, Звезда је сада много јача од Партизана и требало би да освоји титулу што значи још једно учешће у квалификацијама за Лигу шампиона. А клуб је већ сада почео да вуче праве потезе и прави уигран тим за то следеће лето. Други улазак узастопно у Лигу шампиона, уз оне резултате у Лиги Европе од прошле године би значили да коначно постоји континуитет рада и успеха”.  

Из традиционалног и економског успеха, већ сте објаснили колико ово значи. Али из спортског угла ће бити јако тешко у групи са Ливерпулом, Пари Сен Жерменом и Наполијем…

“Па и то је прилика за нешто. Да играчи виде где су и шта у односу на најбоље у Европи. Видим да је Звезда погодила странце, да се вратио Боаћи који је био одличан пре, дошао је и Марин који је добар играч... Могао би неки бод да се освоји”.  

Јесте ли чули да вас је Марин поменуо на промоцији као идола?

„Знамо се и од раније. Долазио је са Севиљом пре четири-пет година у Подгорицу и ту су нас неки људи спојили. Отишли смо на кафу, упознали се, попричали... Добар момак и играч”.

Ко вам у актуелном тиму Звезде највише одскаче?

“Бен ми се свиђа. Не говорим само због голова. У оном првом полувремену у Салцбургу када Звезда ништа није играла, он се трудио, нападао, поклушавао... Једини је нешто играо”.

Отишао је Радоњић кога сте у неколико наврата хвалили?

“Боље за њега што је завршио трансфер пре ових утакмица. Да су га гледали у мечевима против Салцбурга, не би за њега дали ни милион, а не 12 милиона. Нисам задовољан са њим како је одиграо ове утакмице. Може он то много, много боље. Не знам шта му је било... Можда га је тај трансфер мало пореметио. Био јер одличлан у мечевима против оних претходних. Против оне Трнаве и оних других... Има квалитет и потенцијал, очекујем да направи нешто у Марсељу”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар