I Dejo je čekao Ligu šampiona!

Tragedija da Zvezda i ranije nije ušla… Sad titula, pa još jedna! Genije kaže da nije bio optimista posle prvog poluvremena u i da je za Radonjića sreća što je prodat pre Salcburga.

Fudbal 05.09.2018 | 16:00
I Dejo je čekao Ligu šampiona!
Obradovala je Crvena zvezda milione navijača u Srbiji, ali i Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, širom Evrope…

Među navijačima pored TV ekrana tokom one nezaboravne večeri u Salcburgu je bio i jedan od najvećih igrača u Zvezdinoj istoriji – Dejan Savićević. Legendarni Genije je u Podgorici pratio dešavanja sa Red Bul Arene i kao svim zvezdašima mu je laknulo kada je Čakir odsvirao kraj.

“Naravno da sam gledao. Bilo je teško... Pred utakmicu sam baš bio optimista. Ali posle prvog poluvremena, iskreno da vam kažem, i nisam. Nije izgledalo da će Zvezda uspeti. Pogotovo na 2:0. Otkako gledam Milojevićevu Zvezdu, ovo je bila najslabija partija pod njegovom komandom. Ali to je fudbal. Čudna igra”, kaže Savićević za MOZZART Sport.

Konačno je Zvezda tu gde joj je i mesto. Među najboljima. Gde je redovno igrala u generacija Savićevića i drugara...

“Tragedija je da Zvezda i do sada nije igrala Ligu šampiona i da je bila spala na te grane. Pa igrali su je Dinamo nekoliko puta, Partizan dvaput… A Zvezda je kao najveći klub sa ovih prostora čekala toliko. Crvena zvezda svojim renomeom i onim što predstavlja u fudbalu zaslužuje da igra Ligu šampiona svake dve godine. Makar svake treće. Bruka je da se toliko vremena čekalo na Zvezdin ulazak u Ligu šampiona…”, kao i uvek bez dlake na jeziku je legendarna "desetka". 

Očekujete li da će ovaj rezultat finansijski i na mnogo drugih načina stabilizovati klub?

“Znači mnogo, kako da ne. Kada se podele troškovi i premije, trebalo bi da Zvezda zaradi makar oko 15 miliona evra i ovo će mnogo značiti na putu finansijske konsolidacije. Još ako se uzme neki bod u grupi... Vidim da je klub već preduzeo korake i da gleda unapred. Realno, Zvezda je sada mnogo jača od Partizana i trebalo bi da osvoji titulu što znači još jedno učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. A klub je već sada počeo da vuče prave poteze i pravi uigran tim za to sledeće leto. Drugi ulazak uzastopno u Ligu šampiona, uz one rezultate u Ligi Evrope od prošle godine bi značili da konačno postoji kontinuitet rada i uspeha”.  

Iz tradicionalnog i ekonomskog uspeha, već ste objasnili koliko ovo znači. Ali iz sportskog ugla će biti jako teško u grupi sa Liverpulom, Pari Sen Žermenom i Napolijem…

“Pa i to je prilika za nešto. Da igrači vide gde su i šta u odnosu na najbolje u Evropi. Vidim da je Zvezda pogodila strance, da se vratio Boaći koji je bio odličan pre, došao je i Marin koji je dobar igrač... Mogao bi neki bod da se osvoji”.  

Jeste li čuli da vas je Marin pomenuo na promociji kao idola?

„Znamo se i od ranije. Dolazio je sa Seviljom pre četiri-pet godina u Podgoricu i tu su nas neki ljudi spojili. Otišli smo na kafu, upoznali se, popričali... Dobar momak i igrač”.

Ko vam u aktuelnom timu Zvezde najviše odskače?

“Ben mi se sviđa. Ne govorim samo zbog golova. U onom prvom poluvremenu u Salcburgu kada Zvezda ništa nije igrala, on se trudio, napadao, poklušavao... Jedini je nešto igrao”.

Otišao je Radonjić koga ste u nekoliko navrata hvalili?

“Bolje za njega što je završio transfer pre ovih utakmica. Da su ga gledali u mečevima protiv Salcburga, ne bi za njega dali ni milion, a ne 12 miliona. Nisam zadovoljan sa njim kako je odigrao ove utakmice. Može on to mnogo, mnogo bolje. Ne znam šta mu je bilo... Možda ga je taj transfer malo poremetio. Bio jer odličlan u mečevima protiv onih prethodnih. Protiv one Trnave i onih drugih... Ima kvalitet i potencijal, očekujem da napravi nešto u Marselju”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar