УСО: Милман срушио Федерера и спречио дуел с Новаком!

Сензационални Милман срушио Федерера и спречио класик са Новаком! Аустралијски тенисер Џон Милман направио је сензацију и у четвртом колу УС опена срушио великог Роџера Федерера после преокрета! Џон Милман-најлошији који је послао Федерера кући! Роџер Федерер је са 29. година имао већ 16 гренд слем трофеја, а Џон Милман у тим годинама није ни наступао на 16 гренд слемова! Али је победио рекордера по броју освојених пехара.

Тенис 04.09.2018 | 09:30
УСО: Милман срушио Федерера и спречио дуел с Новаком!
Милман је изгубио први сет, али је у наставку одиграо меч каријере и потпуно заслужено славио резултатом 3:6, 7:6 (9-7), 7:5, 7:6 (7-3).

На тај начин је спречио и четвртфинални класик између Федерера и Ђоковића, па ће он бити тај који ће изаћи на мегдан српском тенисеру у борби за полуфинале.

Ђоковић је претходно у три сета надиграо Жоаа Соусу и цео свет је чекао да види нову, 47. страницу ривалства двојице великана, али један човек је имао другачије планове. 

За нешто више од пола сата играч из Базела решио је први део игре у своју корист и сви су већ видели рутинску победу. Међутим, било је јасно да је сувише нервозан, а потврда тога стигла је у виду 15-минутног гемана старту другог сета у којем је спасао чак седам брејк прилика. 

Очекивано, направио је брејк и имао сет лопту за 2-0, али је уследио велики пад и губитак сета у тај брејку. Иста ситуација виђена је и у трећем сету када је могао до вођства, игра му се поново распала и сензација је у тим тренуцима постала изузетно могућа – Милман је повео 2-1. 

С друге стране, Аустралијанац је константно држао висок ниво игре, није желео да одступи од своје тактике, вратио се после брејка заостатка у чевртом сету, добио и други тај брејк и сада ће први пут играти у четвртфиналу неког Гренд слема. 

Федерер, који је направио више од 70 неизнуђених и девет двоструких сервис грешака, други пут узастопно је такмичење на неком од четири највећа турнира завршио после вођства у сетовима. 

Ђоковић и Милман су до сада одиграли један меч, било је то на Квинсу ове године, када је српски играч остварио лаган тријумф. 

Џон Милман направио је највеће изненађење на УС Опену, пошто је у четвртом колу елиминисао петоструког шампиона Роџера Федерера.

Милман је славио резултатом 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3), после више од три и по сата игре.

Он је сензационалном победом остварио највећи успех у каријери, будући да је претходно најдаље догурао до трећег кола некон гренд слема (Аустралијан Опен и Вимблдон 2016), а и први пут у каријери савладао је играча из топ 10 на АТП листи.

"Да будем искрен после првог сета био сам као јелен испред фарова аутомобила - престрављен", рекао је 29-годишњи Милман прво после тријумфа.

"Знао сам да морам да преузмем контролу, а једина ствар коју могу да контролишем је борба у мени. Увек сам то радио", рекао је Аустралијанац.

Он је постао први тенисер ван 50 најбољих на АТП листи који је успео да победи Федерера на УС Опену. Претходно је против играча из топ 50 у Њујорку имао скор 40-0.

Уједно он је први Аустралијанац који је Федереру нанео пораз на гренд слемовима још од 1999. године, када је то урадио Патрик Рафтер на Ролан Гаросу.

"Још увек не верујем у оно што сам направио, јер много поштујем Роџера Федерера и оно што је урадио. Он је мој херој. Данас није био на најбољем нивоу и ја сам то искористио", навео је Милман.

Податак који оставља без речи, показује разлику у класи и савршено описује колики је успех направио Милман је тај да је Федерер у 29. години имао већ 16 гренд слем трофеја, док са друге стране Аустралијанац није наступао ни на 16 гренд слем турнира!

Капа доле Милмане, сад се спреми за Новака...

Чилић преко Гофана заказао репризу финала са Нишикоријем. Четвртфинале УС опена донеће нам репризу финала из 2014. године између Марина Чилића и Кеија Нишикорија.

После Нишикорија, који је лако елиминисао Филипа Колшрајбера, исто је учинио и Чилић у дуелу са Белгијанцем Давидом Гофаном – 7:6 (8-6), 6:2, 6:4.

Гофан је боље отворио сусрет на Грендстенду и већ на старту дошао до брејка, највише захваљујући нешто нервознијој игри ривала, али је Хрват у ситуацији када је Давид сервирао за сет успео да се врати и потом избори тај брејк, у којем је и преломио читав меч. 

Игра белгијског играча се малтене распала и Чилић је успео да заврши посао за мање од два и по сата, иако је претходни дуел играо до пола три ујутру. 

Сада га очекује Нишикори којег је пре четири године у борби за титулу савладао поприлично рутински и дошао до јединог Гренд слем трофеја у каријери. 

То је био само један од 14 међусобних дуела – Јапанац тренутно води 8-6 у победама. 

Бољи из тог сусрета у завршници иде или на Новака Ђоковића или на Џона Милмана. 

УС опен игра се за наградни фонд од 53 милиона долара и титулу брани Рафаел Надал.

ОСМИНА ФИНАЛА ЈУ-ЕС ОПЕНА

Надал (Шпанија) - Басилашвили (Грузија) 6:3, 6:3, 6:7, 6:4
Тим (Аустрија) - Андерсон (Јужна Африка) 7:5, 6:2, 7:6
Дел Потро (Аргентина) - Ћорић (Хрватска) 6:4, 6:3, 6:1
Изнер (САД) - Раонић (Канада) 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2
Нишикори (Јапан) - Колшрајбер (Немачка) 6:3, 6:2, 7:5
Ђоковић (Србија) - Соуза (Португалија) 6:3, 6:4, 6:3
Чилић (Хрватска) - Гофан (Белгија) 7:6 (6), 6:2, 6:4
Федерер (Швајцарска) - Милман (Аустралија) 6:3, 5:7, 6:7 (7), 6:7 (3)

Крај за Шарапову, Суарес Наваро је међу најбољих осам. Шпанска тенисерка Карла Суарес Наваро други пут у каријери победила је Марију Шарапову и пласирала се у четвртфинале УС опен – 6:4, 6:3.

Суарес Наваро је одиграла одличан меч против петоструке Гренд слем шампионке и тако изједначила свој најбољи резултат на турниру у Њујорку.

Она је од самог почетка била боља ривалка – направила је брејк на старту, а онда изузетно агресивним и квалитетним тенисом дошла до 5:2.

Шарапова је успела да врати један брејк, други није, па је Карла након 45 минута имала сет у џепу. 

Иако је испустила предност брејка у другом, врло брзо је направила нови и тај јој је био довољан за један од највећих тријумфа у каријери. 

Уколико жели да оствари највећи успех на Гренд слемовима, у следећој рунди ће морати да победи прошлогодишњу финалисткињу Медисон Киз.

Цуренко са 29 година остварила успех каријере! Украјинска тенисерка Лесија Цуренко остварила је пласман каријере на Гренд слемовима и дошла до четвртфинала УС опена.

Цуренко је у четвртом колу после преокрета и велике борбе савладала Маркету Вондрушову резултатом 6:7 (3-7), 7:5, 6:2.

Меч је трајао више од два и по сата, а Украјинка је у са 29 година дошла до великог успеха и скока од најмање 10 позиција на WТА листи.

Од следећег понедељка биће на 26. месту у најгорем случају, што ће јој бити најбољи пласман у каријери. 

За полуфинале ће се борити са младом Јапанком Наоми Осаком која је елиминисала Арину Сабаленку.

Потенцијал за "број 1" – Осака у четвртфиналу УС опена. Јапанска тенисерка Наоми Осака остварила је резултат каријере на Гренд слемовима и пласирала се у четвртфинале УС опена.

Осака је у четвртом колу елиминисала Арину Сабаленку из Белорусије, резултатом 6:3, 2:6, 6:4 после скоро два сата игре.

Јапанка је тако први пут у каријери дошла међу осам најбољих на неком од четири највећа турнира и потврдила да има потенцијал да у будућности буде можда и најбоља играчица света.

Против највећег изненађења у досадашњем току турнира направила је два брејка у првом сету, али је Сабаленка фуриозно одговорила у другом и успела да дође до изједначења. У трећем је виђен егал, када је у финишу Наоми направила одлучујући брејк и решила меч у своју корист. 

Осмина финала

С. Вилијамс (САД) - Канепи (Естонија) 6:0, 4:6, 6:3
Плишкова (Чешка) - Барти (Аустралија) 6:4, 6:4
Стивенс (САД) - Мертенс (Белгија) 6:3, 6:3
Севастова (Летонија) - Свитолина (Украјина) 6:3, 1:6, 6:0
Осака (Јапан) - Сабаленка (Белорусија) 6:3, 2:6, 6:4 
Киз (САД) - Цибулкова (Словачка) 6:3, 6:3
Вондроусова (Чешка) - Цуренко (Украјина) 7:6, 5:7, 2:6
Шарапова (Русија) - Суарез Наваро (Шпанија) 4:6, 3:6

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар