USO: Milman srušio Federera i sprečio duel s Novakom!

Senzacionalni Milman srušio Federera i sprečio klasik sa Novakom! Australijski teniser Džon Milman napravio je senzaciju i u četvrtom kolu US opena srušio velikog Rodžera Federera posle preokreta! Džon Milman-najlošiji koji je poslao Federera kući! Rodžer Federer je sa 29. godina imao već 16 grend slem trofeja, a Džon Milman u tim godinama nije ni nastupao na 16 grend slemova! Ali je pobedio rekordera po broju osvojenih pehara.

Tenis 04.09.2018 | 09:30
USO: Milman srušio Federera i sprečio duel s Novakom!
Milman je izgubio prvi set, ali je u nastavku odigrao meč karijere i potpuno zasluženo slavio rezultatom 3:6, 7:6 (9-7), 7:5, 7:6 (7-3).

Na taj način je sprečio i četvrtfinalni klasik između Federera i Đokovića, pa će on biti taj koji će izaći na megdan srpskom teniseru u borbi za polufinale.

Đoković je prethodno u tri seta nadigrao Žoaa Sousu i ceo svet je čekao da vidi novu, 47. stranicu rivalstva dvojice velikana, ali jedan čovek je imao drugačije planove. 

Za nešto više od pola sata igrač iz Bazela rešio je prvi deo igre u svoju korist i svi su već videli rutinsku pobedu. Međutim, bilo je jasno da je suviše nervozan, a potvrda toga stigla je u vidu 15-minutnog gemana startu drugog seta u kojem je spasao čak sedam brejk prilika. 

Očekivano, napravio je brejk i imao set loptu za 2-0, ali je usledio veliki pad i gubitak seta u taj brejku. Ista situacija viđena je i u trećem setu kada je mogao do vođstva, igra mu se ponovo raspala i senzacija je u tim trenucima postala izuzetno moguća – Milman je poveo 2-1. 

S druge strane, Australijanac je konstantno držao visok nivo igre, nije želeo da odstupi od svoje taktike, vratio se posle brejka zaostatka u čevrtom setu, dobio i drugi taj brejk i sada će prvi put igrati u četvrtfinalu nekog Grend slema. 

Federer, koji je napravio više od 70 neiznuđenih i devet dvostrukih servis grešaka, drugi put uzastopno je takmičenje na nekom od četiri najveća turnira završio posle vođstva u setovima. 

Đoković i Milman su do sada odigrali jedan meč, bilo je to na Kvinsu ove godine, kada je srpski igrač ostvario lagan trijumf. 

Džon Milman napravio je najveće iznenađenje na US Openu, pošto je u četvrtom kolu eliminisao petostrukog šampiona Rodžera Federera.

Milman je slavio rezultatom 3:6, 7:5, 7:6 (9:7), 7:6 (7:3), posle više od tri i po sata igre.

On je senzacionalnom pobedom ostvario najveći uspeh u karijeri, budući da je prethodno najdalje dogurao do trećeg kola nekon grend slema (Australijan Open i Vimbldon 2016), a i prvi put u karijeri savladao je igrača iz top 10 na ATP listi.

"Da budem iskren posle prvog seta bio sam kao jelen ispred farova automobila - prestravljen", rekao je 29-godišnji Milman prvo posle trijumfa.

"Znao sam da moram da preuzmem kontrolu, a jedina stvar koju mogu da kontrolišem je borba u meni. Uvek sam to radio", rekao je Australijanac.

On je postao prvi teniser van 50 najboljih na ATP listi koji je uspeo da pobedi Federera na US Openu. Prethodno je protiv igrača iz top 50 u Njujorku imao skor 40-0.

Ujedno on je prvi Australijanac koji je Federeru naneo poraz na grend slemovima još od 1999. godine, kada je to uradio Patrik Rafter na Rolan Garosu.

"Još uvek ne verujem u ono što sam napravio, jer mnogo poštujem Rodžera Federera i ono što je uradio. On je moj heroj. Danas nije bio na najboljem nivou i ja sam to iskoristio", naveo je Milman.

Podatak koji ostavlja bez reči, pokazuje razliku u klasi i savršeno opisuje koliki je uspeh napravio Milman je taj da je Federer u 29. godini imao već 16 grend slem trofeja, dok sa druge strane Australijanac nije nastupao ni na 16 grend slem turnira!

Kapa dole Milmane, sad se spremi za Novaka...

Čilić preko Gofana zakazao reprizu finala sa Nišikorijem. Četvrtfinale US opena doneće nam reprizu finala iz 2014. godine između Marina Čilića i Keija Nišikorija.

Posle Nišikorija, koji je lako eliminisao Filipa Kolšrajbera, isto je učinio i Čilić u duelu sa Belgijancem Davidom Gofanom – 7:6 (8-6), 6:2, 6:4.

Gofan je bolje otvorio susret na Grendstendu i već na startu došao do brejka, najviše zahvaljujući nešto nervoznijoj igri rivala, ali je Hrvat u situaciji kada je David servirao za set uspeo da se vrati i potom izbori taj brejk, u kojem je i prelomio čitav meč. 

Igra belgijskog igrača se maltene raspala i Čilić je uspeo da završi posao za manje od dva i po sata, iako je prethodni duel igrao do pola tri ujutru. 

Sada ga očekuje Nišikori kojeg je pre četiri godine u borbi za titulu savladao poprilično rutinski i došao do jedinog Grend slem trofeja u karijeri. 

To je bio samo jedan od 14 međusobnih duela – Japanac trenutno vodi 8-6 u pobedama. 

Bolji iz tog susreta u završnici ide ili na Novaka Đokovića ili na Džona Milmana. 

US open igra se za nagradni fond od 53 miliona dolara i titulu brani Rafael Nadal.

OSMINA FINALA JU-ES OPENA

Nadal (Španija) - Basilašvili (Gruzija) 6:3, 6:3, 6:7, 6:4
Tim (Austrija) - Anderson (Južna Afrika) 7:5, 6:2, 7:6
Del Potro (Argentina) - Ćorić (Hrvatska) 6:4, 6:3, 6:1
Izner (SAD) - Raonić (Kanada) 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2
Nišikori (Japan) - Kolšrajber (Nemačka) 6:3, 6:2, 7:5
Đoković (Srbija) - Souza (Portugalija) 6:3, 6:4, 6:3
Čilić (Hrvatska) - Gofan (Belgija) 7:6 (6), 6:2, 6:4
Federer (Švajcarska) - Milman (Australija) 6:3, 5:7, 6:7 (7), 6:7 (3)

Kraj za Šarapovu, Suares Navaro je među najboljih osam. Španska teniserka Karla Suares Navaro drugi put u karijeri pobedila je Mariju Šarapovu i plasirala se u četvrtfinale US open – 6:4, 6:3.

Suares Navaro je odigrala odličan meč protiv petostruke Grend slem šampionke i tako izjednačila svoj najbolji rezultat na turniru u Njujorku.

Ona je od samog početka bila bolja rivalka – napravila je brejk na startu, a onda izuzetno agresivnim i kvalitetnim tenisom došla do 5:2.

Šarapova je uspela da vrati jedan brejk, drugi nije, pa je Karla nakon 45 minuta imala set u džepu. 

Iako je ispustila prednost brejka u drugom, vrlo brzo je napravila novi i taj joj je bio dovoljan za jedan od najvećih trijumfa u karijeri. 

Ukoliko želi da ostvari najveći uspeh na Grend slemovima, u sledećoj rundi će morati da pobedi prošlogodišnju finalistkinju Medison Kiz.

Curenko sa 29 godina ostvarila uspeh karijere! Ukrajinska teniserka Lesija Curenko ostvarila je plasman karijere na Grend slemovima i došla do četvrtfinala US opena.

Curenko je u četvrtom kolu posle preokreta i velike borbe savladala Marketu Vondrušovu rezultatom 6:7 (3-7), 7:5, 6:2.

Meč je trajao više od dva i po sata, a Ukrajinka je u sa 29 godina došla do velikog uspeha i skoka od najmanje 10 pozicija na WTA listi.

Od sledećeg ponedeljka biće na 26. mestu u najgorem slučaju, što će joj biti najbolji plasman u karijeri. 

Za polufinale će se boriti sa mladom Japankom Naomi Osakom koja je eliminisala Arinu Sabalenku.

Potencijal za "broj 1" – Osaka u četvrtfinalu US opena. Japanska teniserka Naomi Osaka ostvarila je rezultat karijere na Grend slemovima i plasirala se u četvrtfinale US opena.

Osaka je u četvrtom kolu eliminisala Arinu Sabalenku iz Belorusije, rezultatom 6:3, 2:6, 6:4 posle skoro dva sata igre.

Japanka je tako prvi put u karijeri došla među osam najboljih na nekom od četiri najveća turnira i potvrdila da ima potencijal da u budućnosti bude možda i najbolja igračica sveta.

Protiv najvećeg iznenađenja u dosadašnjem toku turnira napravila je dva brejka u prvom setu, ali je Sabalenka furiozno odgovorila u drugom i uspela da dođe do izjednačenja. U trećem je viđen egal, kada je u finišu Naomi napravila odlučujući brejk i rešila meč u svoju korist. 

Osmina finala

S. Vilijams (SAD) - Kanepi (Estonija) 6:0, 4:6, 6:3
Pliškova (Češka) - Barti (Australija) 6:4, 6:4
Stivens (SAD) - Mertens (Belgija) 6:3, 6:3
Sevastova (Letonija) - Svitolina (Ukrajina) 6:3, 1:6, 6:0
Osaka (Japan) - Sabalenka (Belorusija) 6:3, 2:6, 6:4 
Kiz (SAD) - Cibulkova (Slovačka) 6:3, 6:3
Vondrousova (Češka) - Curenko (Ukrajina) 7:6, 5:7, 2:6
Šarapova (Rusija) - Suarez Navaro (Španija) 4:6, 3:6

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar