Гвардиола: Сезона тек почиње, бићемо бољи!

Менаџер првака Енглеске задовољан учинком у прва четири кола, иако његов тим није међу лидерима.

Фудбал 05.09.2018 | 14:00
Гвардиола: Сезона тек почиње, бићемо бољи!
На врху табеле Премијер лиге налази се трио Ливерпул, Челси и као велико изненађење Вотфорд.

Ове екипе освојиле су максималан број бодова - 12, а прате их Манчестер сити са 10 и Тотенхем са девет.

"Грађани" су после победа над Арсеналом (2:0) и Хадерсфилдом (6:1) мало "успорили", одигравши 2:2 са Вулверхемптоном и 2:1 против Њукасла.

"Не кажем да не треба очекивати много голова, али то није оно што истичемо у први план. Циљ је постати бољи, а голови ће проистећи из начина на који играмо. Не сумњам да ћемо у наставку сезоне бити бољи", рекао је Пеп Гвардиола.

Он је приметио да Манчестер сити има исти број бодова као прошле сезоне у ово време, али да су Челси и Ливерпул подигли свој учинак.

"Желимо да будемо на нашем највишем нивоу, али треба нам још времена. Немогуће је да месец дана после Светског првенства играчи буду максимално физички и ментално спремни. Следи пауза, деца полазе у школу, све се полако доводи у ред, а и нама ће доћи прави почетак сезоне, у смислу играња утакмица сваког трећег дана. За сада сам срећан бодовним учинком и начином на који смо играли".

Сити је до сада играо без повређеног Кевина Де Брујнеа, најважнијег фудбалера средине терена. Он је ових дана био на прегледу у Барселони, код чувеног доктора Рамона Кугата, где је сазнао да би могао да се врати на терен већ у октобру.

Гвардиолине пулене од половине септембра чека повољан распоред, пошто ће у Премијер лиги играти против Фулама и Брајтона код куће и против Кардифа у гостима, док у Лиги шампиона дочекују Лион, па путују у Немачку на дуел са Хофенхајмом.

Потом је на програму дерби против Ливерпула на "Енфилду" (7. октобра), па нова двонедељна пауза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар