Gvardiola: Sezona tek počinje, bićemo bolji!

Menadžer prvaka Engleske zadovoljan učinkom u prva četiri kola, iako njegov tim nije među liderima.

Fudbal 05.09.2018 | 14:00
Gvardiola: Sezona tek počinje, bićemo bolji!
Na vrhu tabele Premijer lige nalazi se trio Liverpul, Čelsi i kao veliko iznenađenje Votford.

Ove ekipe osvojile su maksimalan broj bodova - 12, a prate ih Mančester siti sa 10 i Totenhem sa devet.

"Građani" su posle pobeda nad Arsenalom (2:0) i Hadersfildom (6:1) malo "usporili", odigravši 2:2 sa Vulverhemptonom i 2:1 protiv Njukasla.

"Ne kažem da ne treba očekivati mnogo golova, ali to nije ono što ističemo u prvi plan. Cilj je postati bolji, a golovi će proisteći iz načina na koji igramo. Ne sumnjam da ćemo u nastavku sezone biti bolji", rekao je Pep Gvardiola.

On je primetio da Mančester siti ima isti broj bodova kao prošle sezone u ovo vreme, ali da su Čelsi i Liverpul podigli svoj učinak.

"Želimo da budemo na našem najvišem nivou, ali treba nam još vremena. Nemoguće je da mesec dana posle Svetskog prvenstva igrači budu maksimalno fizički i mentalno spremni. Sledi pauza, deca polaze u školu, sve se polako dovodi u red, a i nama će doći pravi početak sezone, u smislu igranja utakmica svakog trećeg dana. Za sada sam srećan bodovnim učinkom i načinom na koji smo igrali".

Siti je do sada igrao bez povređenog Kevina De Brujnea, najvažnijeg fudbalera sredine terena. On je ovih dana bio na pregledu u Barseloni, kod čuvenog doktora Ramona Kugata, gde je saznao da bi mogao da se vrati na teren već u oktobru.

Gvardioline pulene od polovine septembra čeka povoljan raspored, pošto će u Premijer ligi igrati protiv Fulama i Brajtona kod kuće i protiv Kardifa u gostima, dok u Ligi šampiona dočekuju Lion, pa putuju u Nemačku na duel sa Hofenhajmom.

Potom je na programu derbi protiv Liverpula na "Enfildu" (7. oktobra), pa nova dvonedeljna pauza.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar