Очекујем правду за српске жртве

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица истакао је да обновљени поступак против команданта такозване Армије БиХ Насера Орића и припадника те војске Сабахудина Мухића за злочине над Србима на подручју Сребренице 1992. године представља посљедњи покушај да се казне ратни злочинци који су убијали Србе, саопштено је из СДС-а.

Република Српска 03.09.2018 | 13:05
Очекујем правду за српске жртве
„Ако нико не буде одговарао за српске жртве, онда ће свима бити јасно да правда у БиХ у ексклузивном власништву само једног народа, односно једне стране. Орићу мора да се суди на основу онога што је учинио, а не на основу тога којем народу припада. Сваки други критеријум ће бити нова увреда за српске жртве“ - истакао је Говедарица.

Он је још једном истакао да Српска демократска странка тражи да судија Шабан Максумић буде изузет из овог случаја, јер постоји сумња да је у току рата злостављао српске заробљенике у сарајевској касарни „Виктор Бубањ“.

„Очекујемо да ће припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске онемогућити Орићу да се шета Републиком Српском и да врши притисак на свједоке и застрашује их као што је то радио раније. Свима је јасно да је Орић то радио, а да МУП РС ништа није учинио да би то спријечио“ - поручио је Говедарица.

БН ТВ

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Валтер

03.09.2018 11:21

Исти тај ориц се слика са припадницима Српске части, ови ће и онако да одраде посто за њега, није ориц прлблем већ комплетан систем заснован на криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

03.09.2018 11:27

Изнад бања луке сунце сија томе дану радује се авака српска дуса да нас преседник буде говедарица вукота зив нам и здрав био и српску у достојанство вратио народу боље било мање се под саторима јело и пило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Д

03.09.2018 12:44

Тај твој сто око њега сунце сија могао је у протекле 4 године да мало поправи слику у вези злоцина над Србима . Његови имају власт на нивоу БиХ а ту се и одлуцује у вези ратних злоцина . Ста мислис да ли им је икада пало на памет да услове сарадњу са циљем да се неко процесурира за ратни злоцин . Са таквима као он мозе да додје само лосе вријеме , никако свијетла будуцност .

Name

Д

03.09.2018 18:09

Хајде и да каземо да сте у праву ови у Сарајеву на дрзавном нивоу нераде или немогу ниста да ураде по питању злоцина над Србима. А ста су урадили или покусали ови у Бања луци несто да ураде по том питању. Одговор је исто ниста,нису могли или нису хтјели. А ста су урадили цине нове злоцине по Бања луци и у договору са некима у федерацији праве спискове бораца РС за злоцине у Сребреници. Не само то него народ одлази са зељом да се доље не врацају. Нестаје РС али то не видите оправдано јер Додик стварно громада од цовјека затвара видик.

Name

ВРС

03.09.2018 11:34

Немашти морално право да се бориш за истину о српским жртвама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.09.2018 12:17

А ти немас уопсте морала и иста људско у себи. А престављас се ВРС срам те било.

Name

кнез

03.09.2018 12:19

Ето има Додик. Он се прославио као борац ВРС. Или Жељкини који су били на страни НДХ.

Name

Ре Ре

03.09.2018 13:38

Када се некоме обраћаш није на одмет имати бар мало културе. Ви припаднике ВРС понижавате и не дате им да говоре истину. Дезертер је ваш шеф, а некадашњи предсједник РС Чавић је укинуо чак и Војску Републике Српске.

Name

Ре Ре

03.09.2018 17:31

Ма који си ти борац и која је твоја истина. ВРС није укинуо Цавиц него Медјународна заједница а друго ипак треба да правис разлику измедју дезертера и ратних профитера. Дезертери су постени нису хтјели у рат нити су профитирали у рату. А теби су ратни профитери патриоте а они це да укину Републику Српску али тебе то не интересује јер цес да профитирас у миру. Размисљај ако имас с циме ако ти Снсд није попио мозак.