Očekujem pravdu za srpske žrtve

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica istakao je da obnovljeni postupak protiv komandanta takozvane Armije BiH Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića za zločine nad Srbima na području Srebrenice 1992. godine predstavlja posljednji pokušaj da se kazne ratni zločinci koji su ubijali Srbe, saopšteno je iz SDS-a.

Republika Srpska 03.09.2018 | 13:05
Očekujem pravdu za srpske žrtve
„Ako niko ne bude odgovarao za srpske žrtve, onda će svima biti jasno da pravda u BiH u ekskluzivnom vlasništvu samo jednog naroda, odnosno jedne strane. Oriću mora da se sudi na osnovu onoga što je učinio, a ne na osnovu toga kojem narodu pripada. Svaki drugi kriterijum će biti nova uvreda za srpske žrtve“ - istakao je Govedarica.

On je još jednom istakao da Srpska demokratska stranka traži da sudija Šaban Maksumić bude izuzet iz ovog slučaja, jer postoji sumnja da je u toku rata zlostavljao srpske zarobljenike u sarajevskoj kasarni „Viktor Bubanj“.

„Očekujemo da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske onemogućiti Oriću da se šeta Republikom Srpskom i da vrši pritisak na svjedoke i zastrašuje ih kao što je to radio ranije. Svima je jasno da je Orić to radio, a da MUP RS ništa nije učinio da bi to spriječio“ - poručio je Govedarica.

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Valter

03.09.2018 11:21

Isti taj oric se slika sa pripadnicima Srpske časti, ovi će i onako da odrade posto za njega, nije oric prlblem već kompletan sistem zasnovan na kriminalu.

ODGOVORITE
Name

D

03.09.2018 11:27

Iznad banja luke sunce sija tome danu raduje se avaka srpska dusa da nas presednik bude govedarica vukota ziv nam i zdrav bio i srpsku u dostojanstvo vratio narodu bolje bilo manje se pod satorima jelo i pilo.

ODGOVORITE
Name

Re D

03.09.2018 12:44

Taj tvoj sto oko njega sunce sija mogao je u protekle 4 godine da malo popravi sliku u vezi zlocina nad Srbima . Njegovi imaju vlast na nivou BiH a tu se i odlucuje u vezi ratnih zlocina . Sta mislis da li im je ikada palo na pamet da uslove saradnju sa ciljem da se neko procesurira za ratni zlocin . Sa takvima kao on moze da dodje samo lose vrijeme , nikako svijetla buducnost .

Name

D

03.09.2018 18:09

Hajde i da kazemo da ste u pravu ovi u Sarajevu na drzavnom nivou nerade ili nemogu nista da urade po pitanju zlocina nad Srbima. A sta su uradili ili pokusali ovi u Banja luci nesto da urade po tom pitanju. Odgovor je isto nista,nisu mogli ili nisu htjeli. A sta su uradili cine nove zlocine po Banja luci i u dogovoru sa nekima u federaciji prave spiskove boraca RS za zlocine u Srebrenici. Ne samo to nego narod odlazi sa zeljom da se dolje ne vracaju. Nestaje RS ali to ne vidite opravdano jer Dodik stvarno gromada od covjeka zatvara vidik.

Name

VRS

03.09.2018 11:34

Nemašti moralno pravo da se boriš za istinu o srpskim žrtvama!

ODGOVORITE
Name

Re

03.09.2018 12:17

A ti nemas uopste morala i ista ljudsko u sebi. A prestavljas se VRS sram te bilo.

Name

knez

03.09.2018 12:19

Eto ima Dodik. On se proslavio kao borac VRS. Ili Željkini koji su bili na strani NDH.

Name

Re Re

03.09.2018 13:38

Kada se nekome obraćaš nije na odmet imati bar malo kulture. Vi pripadnike VRS ponižavate i ne date im da govore istinu. Dezerter je vaš šef, a nekadašnji predsjednik RS Čavić je ukinuo čak i Vojsku Republike Srpske.

Name

Re Re

03.09.2018 17:31

Ma koji si ti borac i koja je tvoja istina. VRS nije ukinuo Cavic nego Medjunarodna zajednica a drugo ipak treba da pravis razliku izmedju dezertera i ratnih profitera. Dezerteri su posteni nisu htjeli u rat niti su profitirali u ratu. A tebi su ratni profiteri patriote a oni ce da ukinu Republiku Srpsku ali tebe to ne interesuje jer ces da profitiras u miru. Razmisljaj ako imas s cime ako ti Snsd nije popio mozak.