ШПА: Атлетико размонтиран! Реалова нова ''четворка''!

Роналдо, ко? Бејл и Бензема бриљирају, Реал доминира! Фудбалери Реал Мадрида победили су Леганес са 4:1, у трећем колу Примере. Реал у ритму - опет четири пута у мету! Шампион Европе ефикасан на почетку сезоне. Тибо Куртоа дебитовао. Виго слави Уругвајца! Симеонеов тим платио је пуну цену за неинвентивну игру у првих 270 минута у Примери.

Фудбал 02.09.2018 | 09:15
ШПА: Атлетико размонтиран! Реалова нова ''четворка''!
На "Балаидосу", месту на ком су падали, падају и падаће фаворити за титулу првака, ове сезоне "сеча" је отворена већ у 3. колу:

Селта - Атлетико Мадрид 2:0 (0:0)!

Уругвајски нападач Максимилијано Гомез Гонзалес постигао је гол за вођство у првом минуту наставка утакмице, потом асистирао за поентирање главом незаустављивог Јага Аспаса у 52, да би први пораз у сезони "гериле" Дијега Симеонеа постао известан када је Стефан Савић искључен у 77. минуту због тога што је као последњи играч одбране играо руком и спречио контру домаћих.

Селту од ове сезоне, после три успешне године у мексичком Монтереју, води аргентински стручњак Рикардо Антонио Мохамед Матијевич под којим је екипа освојила седам од могућих девет бодова у прва три кола: Еспањол 1:1, Леванте 1:2, Атлетико 2:0.
Иако црногорски репрезентативац није имао намеру да заустави лопту на непрописан начин, ни арбитар Антонио Матеу Лаоз није имао избора, јер је Савић већ имао жути картон.

"Атлети" су сезону отворили освајањем УЕФА суперкупа и тријумфом над Реал Мадридом у Талину (4:2 после продужетака), потом је са вруће "Местаље" враћен бод (1:1) и некако савладан Рајо на "Метрополитану" (1:0), али је пуна цена за лошу, спору и неинвентивну игру у тих 270 минута плаћена на обали Атлантика где су претходних сезона Барселона и Реал Мадрид најчешће остављали бодове.

Селта је коначно успела да узме меру Атлетику из Мадрида. После пет узастопних пораза, екипа из Галиције на свом терену је савладала Јорганџије са 2:0 у трећем колу Примере и барем привремено запосела позицију на врху табеле.

Домаћин је имао бољу реализацију, у финишу утакмице и играча више а притом му је поништен један гол након употребе ВАР технологије.

Било како било, борбеност се иплатила фудбалерима Селте, мада је Антоан Гризман у бар три наврата вечерас могао да затресе противничку мрежу и промени ток утакмице.

То што није успео он, пошло је за руком расположеном уругвајском нападачу Максимилијану Гомезу у првом минуту другог полувремена.

Само шест минута касније Селта је дуплирала предност, а овај пут стрелац био је репрезентативац Шпаније Јаго Аспас.

Мање-више све је било решено у 70. минуту када је Атлетико остао са десеторицом играча на терену. Због играња руком на средини терена други жути картон и искључење зарадио је црногорски репрезентативац Стефан Савић.

Упркос чињеници да имају играча мање изабраници Дијега Симеонеа пробали су да се врате у меч. Опет је Гризман био у централној улози, али исходи тих акција били су неуспешни.

Мадриђани наставли су са одличном игром од како је Кристијано Роналдо прешао у Јувентус и његово одсуство за сада се не осећа.

Герет Бејл и Карим Бензема бриљирају на почетку такмичарске године и неки би рекли да им је свануло од када је најбољи фудбалер света отишао у Торину.

Реал је водио на свом стадиону голом Гарета Бејла у 17. минуту, али је Леганес изједначио до полувремена, преко Гвида Кариља из пенала. 

Победу домаћем тиму донели су Карим Бензема у 50. и 61. и Серхио Рамос из пенала у 66. минуту. 

Реал је задржао максималан учинак и води у шпанском првенству са девет бодова. Леганес има један и претпоследњи је. 

У наредном колу "Краљевски клуб" гостује Атлетик Билбау, док Леганес чека Виљареал.

Кристијано Роналдо се мучи да постигне први гол за Јуве, док "његов" Реал Мадрид за то време нема проблема са ефикасношћу.

Екипа Ђулена Лопетегија прошлог викенда је била убедљива на гостовању Ђирони (1:4), а ове суботе је истим резултатом победила на свом стадиону.

РЕАЛ - ЛЕГАНЕС 4:1 (1:1)

Иако су гости из предграђа Мадрида храбро почели меч на "Бернабеуу" и иако су на полувремену имали активан резултат, разлика у класи је ипак превелика да би могли да се примакну изненађењу.

Герет Бејл је поново показао колико му прија већи простор за игру и постигао је гол и у трећој узастопној првенственој утакмици ове сезоне, а седмој укупно! Његовим снажним ударцем из места са око 10 метара (на асистенцију Данија Карвахала), Лопетегијев тим најавио је мирно вече у 17. минуту.

Ипак, гости се нису тако лако предали, јер је Каземиро у 24. минуту срушио у шеснаестерцу Ераза, а сигурни Гвидо Кариљо послао је лопту иза Тиба Куртое, за 1:1. Био је то први наступ голмана од 35 милиона евра за Реал, па и први гол који је примио у опреми "краљевског клуба".

Иако је на семафору писало 1:1, Белгијанчеви саиграчи у пољу остали су присебни и нису дозволили да Куртоа упамти деби по лошем резултату.

Карим Бензема је у 50. минуту ходао уназад док је главом послао лопту у гол за 2:1, потом је ударцем са 16 метара завршио феноменалну акцију "краљевића", на асистенцију Луке Модрића за 3:1, а коначних 4:1 поставио је Серхио Рамос у 66. минуту ударцем из пенала.

Реал је тако дочекао првенствену паузу максималним учинком од девет бодова и сјајном гол разликом, 10:2. На почетку сезоне, бар против слабијих ривала, нема никаквих проблема без Кристијана Роналда.

Резултати:

петак

Хетафе - Ваљадолид 0:0

Еибар - Сосиједад 2:1 (1:1)
/Кардона 26, Чарлс 90+1 - Вилијан Хозе 15п/

Виљареал - Ђирона 0:1 (0:0)
/Стуани 54/

субота

Селта - Атлетико Мадрид 2:0 (0:0)
/Гомез 46, Аспас 52/

Рајо Ваљекано - Атлетик Билбао (одложено)

Реал - Леганес 4:1 (1:1)
/Бејл 17', Бензема 50', 61', Рамос 66'- Кариљо 24' п/

недеља

Леванте - Валенсија 12.00
Алавес - Еспањол 16.15
Барселона - Уеска 18.30
Бетис - Севиља 20.45

ТАБЕЛА: Реал (+1) 9, Селта (+1) 7, Барселона 6, Севиља 4, Еспањол 4, Уеска 4, Атлетик Б. 4, Атлетико М. (+1) 4, Сосиједад (+1) 4, Хетафе (+1) 4, Ђирона (+1) 4, Леванте 3, Еибар (+1) 3, Ваљадолид (+1) 2, Леганес (+1) 1, Виљареал (+1) 1, Валенсија 1, Алавес 1, Бетис 1, Рајо Ваљекано 0.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар