ŠPA: Atletiko razmontiran! Realova nova ''četvorka''!

Ronaldo, ko? Bejl i Benzema briljiraju, Real dominira! Fudbaleri Real Madrida pobedili su Leganes sa 4:1, u trećem kolu Primere. Real u ritmu - opet četiri puta u metu! Šampion Evrope efikasan na početku sezone. Tibo Kurtoa debitovao. Vigo slavi Urugvajca! Simeoneov tim platio je punu cenu za neinventivnu igru u prvih 270 minuta u Primeri.

Fudbal 02.09.2018 | 09:15
ŠPA: Atletiko razmontiran! Realova nova ''četvorka''!
Na "Balaidosu", mestu na kom su padali, padaju i padaće favoriti za titulu prvaka, ove sezone "seča" je otvorena već u 3. kolu:

Selta - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)!

Urugvajski napadač Maksimilijano Gomez Gonzales postigao je gol za vođstvo u prvom minutu nastavka utakmice, potom asistirao za poentiranje glavom nezaustavljivog Jaga Aspasa u 52, da bi prvi poraz u sezoni "gerile" Dijega Simeonea postao izvestan kada je Stefan Savić isključen u 77. minutu zbog toga što je kao poslednji igrač odbrane igrao rukom i sprečio kontru domaćih.

Seltu od ove sezone, posle tri uspešne godine u meksičkom Montereju, vodi argentinski stručnjak Rikardo Antonio Mohamed Matijevič pod kojim je ekipa osvojila sedam od mogućih devet bodova u prva tri kola: Espanjol 1:1, Levante 1:2, Atletiko 2:0.
Iako crnogorski reprezentativac nije imao nameru da zaustavi loptu na nepropisan način, ni arbitar Antonio Mateu Laoz nije imao izbora, jer je Savić već imao žuti karton.

"Atleti" su sezonu otvorili osvajanjem UEFA superkupa i trijumfom nad Real Madridom u Talinu (4:2 posle produžetaka), potom je sa vruće "Mestalje" vraćen bod (1:1) i nekako savladan Rajo na "Metropolitanu" (1:0), ali je puna cena za lošu, sporu i neinventivnu igru u tih 270 minuta plaćena na obali Atlantika gde su prethodnih sezona Barselona i Real Madrid najčešće ostavljali bodove.

Selta je konačno uspela da uzme meru Atletiku iz Madrida. Posle pet uzastopnih poraza, ekipa iz Galicije na svom terenu je savladala Jorgandžije sa 2:0 u trećem kolu Primere i barem privremeno zaposela poziciju na vrhu tabele.

Domaćin je imao bolju realizaciju, u finišu utakmice i igrača više a pritom mu je poništen jedan gol nakon upotrebe VAR tehnologije.

Bilo kako bilo, borbenost se iplatila fudbalerima Selte, mada je Antoan Grizman u bar tri navrata večeras mogao da zatrese protivničku mrežu i promeni tok utakmice.

To što nije uspeo on, pošlo je za rukom raspoloženom urugvajskom napadaču Maksimilijanu Gomezu u prvom minutu drugog poluvremena.

Samo šest minuta kasnije Selta je duplirala prednost, a ovaj put strelac bio je reprezentativac Španije Jago Aspas.

Manje-više sve je bilo rešeno u 70. minutu kada je Atletiko ostao sa desetoricom igrača na terenu. Zbog igranja rukom na sredini terena drugi žuti karton i isključenje zaradio je crnogorski reprezentativac Stefan Savić.

Uprkos činjenici da imaju igrača manje izabranici Dijega Simeonea probali su da se vrate u meč. Opet je Grizman bio u centralnoj ulozi, ali ishodi tih akcija bili su neuspešni.

Madriđani nastavli su sa odličnom igrom od kako je Kristijano Ronaldo prešao u Juventus i njegovo odsustvo za sada se ne oseća.

Geret Bejl i Karim Benzema briljiraju na početku takmičarske godine i neki bi rekli da im je svanulo od kada je najbolji fudbaler sveta otišao u Torinu.

Real je vodio na svom stadionu golom Gareta Bejla u 17. minutu, ali je Leganes izjednačio do poluvremena, preko Gvida Karilja iz penala. 

Pobedu domaćem timu doneli su Karim Benzema u 50. i 61. i Serhio Ramos iz penala u 66. minutu. 

Real je zadržao maksimalan učinak i vodi u španskom prvenstvu sa devet bodova. Leganes ima jedan i pretposlednji je. 

U narednom kolu "Kraljevski klub" gostuje Atletik Bilbau, dok Leganes čeka Viljareal.

Kristijano Ronaldo se muči da postigne prvi gol za Juve, dok "njegov" Real Madrid za to vreme nema problema sa efikasnošću.

Ekipa Đulena Lopetegija prošlog vikenda je bila ubedljiva na gostovanju Đironi (1:4), a ove subote je istim rezultatom pobedila na svom stadionu.

REAL - LEGANES 4:1 (1:1)

Iako su gosti iz predgrađa Madrida hrabro počeli meč na "Bernabeuu" i iako su na poluvremenu imali aktivan rezultat, razlika u klasi je ipak prevelika da bi mogli da se primaknu iznenađenju.

Geret Bejl je ponovo pokazao koliko mu prija veći prostor za igru i postigao je gol i u trećoj uzastopnoj prvenstvenoj utakmici ove sezone, a sedmoj ukupno! Njegovim snažnim udarcem iz mesta sa oko 10 metara (na asistenciju Danija Karvahala), Lopetegijev tim najavio je mirno veče u 17. minutu.

Ipak, gosti se nisu tako lako predali, jer je Kazemiro u 24. minutu srušio u šesnaestercu Eraza, a sigurni Gvido Kariljo poslao je loptu iza Tiba Kurtoe, za 1:1. Bio je to prvi nastup golmana od 35 miliona evra za Real, pa i prvi gol koji je primio u opremi "kraljevskog kluba".

Iako je na semaforu pisalo 1:1, Belgijančevi saigrači u polju ostali su prisebni i nisu dozvolili da Kurtoa upamti debi po lošem rezultatu.

Karim Benzema je u 50. minutu hodao unazad dok je glavom poslao loptu u gol za 2:1, potom je udarcem sa 16 metara završio fenomenalnu akciju "kraljevića", na asistenciju Luke Modrića za 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Serhio Ramos u 66. minutu udarcem iz penala.

Real je tako dočekao prvenstvenu pauzu maksimalnim učinkom od devet bodova i sjajnom gol razlikom, 10:2. Na početku sezone, bar protiv slabijih rivala, nema nikakvih problema bez Kristijana Ronalda.

Rezultati:

petak

Hetafe - Valjadolid 0:0

Eibar - Sosijedad 2:1 (1:1)
/Kardona 26, Čarls 90+1 - Vilijan Hoze 15p/

Viljareal - Đirona 0:1 (0:0)
/Stuani 54/

subota

Selta - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Gomez 46, Aspas 52/

Rajo Valjekano - Atletik Bilbao (odloženo)

Real - Leganes 4:1 (1:1)
/Bejl 17', Benzema 50', 61', Ramos 66'- Kariljo 24' p/

nedelja

Levante - Valensija 12.00
Alaves - Espanjol 16.15
Barselona - Ueska 18.30
Betis - Sevilja 20.45

TABELA: Real (+1) 9, Selta (+1) 7, Barselona 6, Sevilja 4, Espanjol 4, Ueska 4, Atletik B. 4, Atletiko M. (+1) 4, Sosijedad (+1) 4, Hetafe (+1) 4, Đirona (+1) 4, Levante 3, Eibar (+1) 3, Valjadolid (+1) 2, Leganes (+1) 1, Viljareal (+1) 1, Valensija 1, Alaves 1, Betis 1, Rajo Valjekano 0.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar