Звездин "гас до даске" у посљедња 72 сата!

Много тога догодило се на "Маракани" од последњег звиждука судије Џунејта Чакира у Салцбургу којим је Црвена звезда остварила дугогодишњи сан навијача.

Фудбал 02.09.2018 | 00:10
Звездин "гас до даске" у посљедња 72 сата!
Иза Црвене звезде - играча, стручног штаба и руководства - бурних је 72 сата!

Фудбалери шампиона Србије пласирали су се у Лигу шампиона пошто су ремизирали (2:2) у Салцбургу и то тако што су у само 77 секунди успели да "пониште" више од сат времена одличног фудбала домаћина, у мечу у ком је Владан Милојевић поново морао да импровизује због недостатка нападача, односно због нове повреде "стартне деветке" Николе Стојиљковића.

Почетна формула није "радила", а Милојевић није чекао паузу већ је "на живо сецирао" и увођењем Јованчића и Павкова утакмицу преокренуо у своју корист.

Последњи судијски звиждук Џунејта Чакира на "Ред Бул арени", коме су претходиле две велике одбране Милана Борјана, значиле су почетак великог радовања навијача црвено-белих који су у рекордном броју пристигли у Аустрију, а потом чак и утрчали на терен како би са својим миљеницима поделили тренутке среће, пласман у најелитније међународно такмичење које су чекали (пре)дуго.

Био је то само почетак многобројних дешавања у Љутице Богдана 1а...

Већ те вечери руководство је сазнало да се у касу "прилило" огромних 15,25 милиона евра од пласмана у групну фазу Лиге шампиона, а наредног јутра фудбалери су се опростили од Немање Радоњића који је раније већ договорио одлазак у Олимпик из Марсеја.

У трансферу вредном 12 милиона евра не припада цео "колач" Црвеној звезди, али је јасно да се дуго није разговарало о оваквим цифрама на највећем српском стадиону.

Црвена звезда ће одлично зарадити и у утакмицама Лиге шампиона и с тим у вези обрадовала их је вест из УЕФА - у четвртак ујутру, недуго после повратка у Београд. Жалба поводом казне од два меча без публике "преполовљена" је и Црвеној звезди је дозвољен долазак навијача за прву утакмицу групне фазе, а нема сумње да ће стадион бити испуњен до последњег места.

То је још јасније после жреба одржаног тог четвртка поподне у Ниону где је Црвена звезда "спојена" са великанима светског фудбала: Наполијем, Ливерпулом и Пари сен Жерменом.

Нешто касније те вечери у Звезди су сазнали и тачан распоред атрактивне групе, док се радило на довођењу појачања која су обећана Владану Милојевићу, и која су му потребна за играње на три фронта...

Последњег дана прелазног рока (31. август, петак), превазиђене су чак и речи генералног директора Звездана Терзића који је после Салцбурга најавио "само" Ричмонда Боаћија.

Голгетер из Гане, који је крајем фебруара отишао у Кину, и за кога се спекулисало да би могао да дође овог лета као позајмљен фудбалер, на крају је у Црвену звезду стигао у трансферу вредном око 1.500.000 евра, чиме је на дуже стазе решено питање нападача.

Боаћи је са Звездом договорио сарадњу на три године, а исто су "у минут до поноћ" учинили и везиста Горан Чаушић (Арсенал Тула) и Марко Марин (Олимпијакос).

Звезда је и за њих двојицу платила обештећења (укупно око 1,7 милион евра) и сигурно ће због тога од њих бити велика очекивања, док ће за место у стартној постави морати да се изборе у јакој конкуренцији пошто Владан Милојевић тренутно има готово "три тима".

Звезда је током летњег прелазног рока задржала већину првотимаца, отишли су Радоњић и Пешић - на којима је зарађен озбиљан новац, док су Доналду и Ле Талек истекли уговори.

Да се то не би догодило наредног лета - на "Маракани", сходно најави спортског директора Митра Мркеле, спремају се нови уговори за важне играче који би постали слободни у избору нове средине на завршетку сезоне.

Најургентији су тренутно Филип Стојковић, Вујадин Савић и Ненад Крстичић којима су према незваничним информацијама понуђени вишегодишњи уговори.

Сва тројица су стигла на "Маракану" прошлог лета и од тада су постали незаменљиви чланови тима Владана Милојевића чија је жеља да настави сарадњу с играчима који уз то што имају квалитет - не оптерећују место за фудбалере без српског пасоша.

Црвену звезду у недељу очекује дерби утакмица с Војводином, а потом финализирање преговора с тројицом кључних играча што би обезбедило мир на "Маракани" ове јесени.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар