Zvezdin "gas do daske" u posljednja 72 sata!

Mnogo toga dogodilo se na "Marakani" od poslednjeg zvižduka sudije Džunejta Čakira u Salcburgu kojim je Crvena zvezda ostvarila dugogodišnji san navijača.

Fudbal 02.09.2018 | 00:10
Zvezdin "gas do daske" u posljednja 72 sata!
Iza Crvene zvezde - igrača, stručnog štaba i rukovodstva - burnih je 72 sata!

Fudbaleri šampiona Srbije plasirali su se u Ligu šampiona pošto su remizirali (2:2) u Salcburgu i to tako što su u samo 77 sekundi uspeli da "ponište" više od sat vremena odličnog fudbala domaćina, u meču u kom je Vladan Milojević ponovo morao da improvizuje zbog nedostatka napadača, odnosno zbog nove povrede "startne devetke" Nikole Stojiljkovića.

Početna formula nije "radila", a Milojević nije čekao pauzu već je "na živo secirao" i uvođenjem Jovančića i Pavkova utakmicu preokrenuo u svoju korist.

Poslednji sudijski zvižduk Džunejta Čakira na "Red Bul areni", kome su prethodile dve velike odbrane Milana Borjana, značile su početak velikog radovanja navijača crveno-belih koji su u rekordnom broju pristigli u Austriju, a potom čak i utrčali na teren kako bi sa svojim miljenicima podelili trenutke sreće, plasman u najelitnije međunarodno takmičenje koje su čekali (pre)dugo.

Bio je to samo početak mnogobrojnih dešavanja u Ljutice Bogdana 1a...

Već te večeri rukovodstvo je saznalo da se u kasu "prililo" ogromnih 15,25 miliona evra od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, a narednog jutra fudbaleri su se oprostili od Nemanje Radonjića koji je ranije već dogovorio odlazak u Olimpik iz Marseja.

U transferu vrednom 12 miliona evra ne pripada ceo "kolač" Crvenoj zvezdi, ali je jasno da se dugo nije razgovaralo o ovakvim ciframa na najvećem srpskom stadionu.

Crvena zvezda će odlično zaraditi i u utakmicama Lige šampiona i s tim u vezi obradovala ih je vest iz UEFA - u četvrtak ujutru, nedugo posle povratka u Beograd. Žalba povodom kazne od dva meča bez publike "prepolovljena" je i Crvenoj zvezdi je dozvoljen dolazak navijača za prvu utakmicu grupne faze, a nema sumnje da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta.

To je još jasnije posle žreba održanog tog četvrtka popodne u Nionu gde je Crvena zvezda "spojena" sa velikanima svetskog fudbala: Napolijem, Liverpulom i Pari sen Žermenom.

Nešto kasnije te večeri u Zvezdi su saznali i tačan raspored atraktivne grupe, dok se radilo na dovođenju pojačanja koja su obećana Vladanu Milojeviću, i koja su mu potrebna za igranje na tri fronta...

Poslednjeg dana prelaznog roka (31. avgust, petak), prevaziđene su čak i reči generalnog direktora Zvezdana Terzića koji je posle Salcburga najavio "samo" Ričmonda Boaćija.

Golgeter iz Gane, koji je krajem februara otišao u Kinu, i za koga se spekulisalo da bi mogao da dođe ovog leta kao pozajmljen fudbaler, na kraju je u Crvenu zvezdu stigao u transferu vrednom oko 1.500.000 evra, čime je na duže staze rešeno pitanje napadača.

Boaći je sa Zvezdom dogovorio saradnju na tri godine, a isto su "u minut do ponoć" učinili i vezista Goran Čaušić (Arsenal Tula) i Marko Marin (Olimpijakos).

Zvezda je i za njih dvojicu platila obeštećenja (ukupno oko 1,7 milion evra) i sigurno će zbog toga od njih biti velika očekivanja, dok će za mesto u startnoj postavi morati da se izbore u jakoj konkurenciji pošto Vladan Milojević trenutno ima gotovo "tri tima".

Zvezda je tokom letnjeg prelaznog roka zadržala većinu prvotimaca, otišli su Radonjić i Pešić - na kojima je zarađen ozbiljan novac, dok su Donaldu i Le Talek istekli ugovori.

Da se to ne bi dogodilo narednog leta - na "Marakani", shodno najavi sportskog direktora Mitra Mrkele, spremaju se novi ugovori za važne igrače koji bi postali slobodni u izboru nove sredine na završetku sezone.

Najurgentiji su trenutno Filip Stojković, Vujadin Savić i Nenad Krstičić kojima su prema nezvaničnim informacijama ponuđeni višegodišnji ugovori.

Sva trojica su stigla na "Marakanu" prošlog leta i od tada su postali nezamenljivi članovi tima Vladana Milojevića čija je želja da nastavi saradnju s igračima koji uz to što imaju kvalitet - ne opterećuju mesto za fudbalere bez srpskog pasoša.

Crvenu zvezdu u nedelju očekuje derbi utakmica s Vojvodinom, a potom finaliziranje pregovora s trojicom ključnih igrača što bi obezbedilo mir na "Marakani" ove jeseni.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar