СЛС - Дерби на Брду: Чука претила, Раднички издржао!

Прва победа Земуна у сезони! Фудбалери Земуна победили су данас Рад на свом стадиону са 1:0, у седмом колу Супер лиге Србије.  Борбен меч "брђана" и Нишлија у једном од дербија кола.  "Нуле" пред паузу Суперлиге, Вукановић трагичар.  Без голова у вечерњим мечевима суботњег програма Суперлиге.

Фудбал 02.09.2018 | 09:00
СЛС - Дерби на Брду: Чука претила, Раднички издржао!
Реми на Бановом брду којим ће бити задовољнији у Нишу.

ЧУКАРИЧКИ - РАДНИЧКИ 1:1 (1:1)

Фудбалери Чукаричког имали су вођство, имали су и више прилика да победе Раднички, али се тим Ненада Лалатовића у првом полувремену извукао из "минуса", а потом одбранио и у финишу имало преокренуо.

Предност Чуке трајала је четири минута, од гола Луке Стојановића у 23. до аутогола Миладина Стевановића у 27. "Брђани" су потом били ближи голу, одлични голман гостију Боривоје Ристић у неколико је ситуација добро реаговао, а посебно се истакао уочи завршнице, када је ногом "скинуо" шут Вељка Бирманчевића.

Раднички је покушао да узврати, Александар Станисављевић шутирао је десетак минута пре краја са око 15 метара и за неколико центиметара промашио леву стативу. Чука је и после тог тренутка нападала, али се Раднички одбранио. Шеф струке Чуке Симо Крунић био је љут суђењем, али пред ТВ камерама није говорио о разлозима због којих је пришао арбитру Срђану Јовановићу.

"Нормално да нисмо задовољни после овакве игре, имали смо више шанси, надиграли смо Радничког, али нисмо искористили стопостотне прилике. Честитам тиму, показали смо да смо права екипа", рекао је Крунић за ТВ Арена спорт.

Ненад Лалатовић вратио се на Брдо први пут од када је овог лета отишао у Раднички.

"Чукарички је био бољи у првом полувремену, доминирао је и видело се да је уигранији. Ми имамо играче који још нису прошли припреме, они су имали пар шанси које нису искористили... Ми смо на крају имали можда и најбољу шансу на утакмици, али мислим да би било нереално да смо освојили три бода. Реми је најреалнији. Да је Чукарички победио било би заслужено, да смо ми победили било би незаслужено... Чукричкиа је тим који сам тренирао, овде смо побеђивали, Сима их сад води феноменално, моји момци су оставили срце на терену и дошли су до заслуженог бода", рекао је тренер Радничког.

Домаћин је овај меч дочекао на другој позицији, гост на трећој и на тим позицијама ће остати до недеље.

ПРВА ПОБЕДА ЗЕМУНА

Суботњи програм почео је у Земуну, где је одигран мали градски дерби у којем је домаћин први пут освојио сва три бода ове сезоне.

Земун - Рад 1:0 (0:0)

Стрелац гола за екипу Милоша Крушчића био је Филип Кукуличић и његовим ударцем је прекинута дугачка, црна серија домаћег тима.

Земунци су почели сезону узастопним ремијима, после којих су доживели четири "везана" пораза и зато су ово коло дочекали на последњем месту табеле. Ипак, ударац младог репрезентативца Црне Горе који је овог лета стигао у Београд донео је коначну радост домаћим навијачима.

Са друге стране, Рад је после низа добрих резултата (победе против Војводине и Радника и реми против Младости) помало испао из ритма и стога доживео први пораз након месец дана.

Пред суперлигашима је после овог кола пауза због утакмица репрезентација и прва шанса за кратак одмор и додатно уигравање за наставак сезоне.

Фудбалери Напретка и Вождовца играли су у Крушевцу нерешено без голова, у седмом колу Супер лиге.

Напредак није искористио то што је Вождовац од 62. минута имао играча мање, због искључења Милоша Михајлова који је направио пенал.

Алекса Вукановић није реализовао једанаестерац. Истим резултатом завршена је утакмица између Радника и Пролетера у Сурдулици.

Претходно Земун је остварио прву победе у сезони.

Нападачи у Суперлиги нису били нарочито расположени ове суботе!

Након што смо у две утакмице поподневног програма видели само три гола, онај вечерњи у коме су се састали Напредак и Вождовац, односно Радник и Пролетер, био је још сиромашнији пошто су поменути мечеви завршени без голова.

После меча у Крушевцу сигурно ће задовољнији бити гост пошто је последњих пола сата "под Багдалом" играо са играчем мање.

Искусни штопер Михајлов добио је други жути картон у 62. минуту након што је скривио једанаестерац, а одговорност је преузео Алекса Вукановић - и промашио.

Напредак није до краја меча искористио бројчану предност и тако је ремизирао четврту утакмицу за редом, за седам бодова из исто толико утакмица, док су "змајеви" на једном више. Фудбалери Радника и Пролетера ће се после серије пораза - три у случају Сурдуличана, и две када су у питану Сланобарци - задовољити и бодом и "миром" пред репрезентативну паузу.

Суперлига, седмо коло:

Земун – Рад 1:0 (0:0)
Кукуличић 46

Чукарички – Раднички Ниш 1:1 (1:1)
Стојановић 23 - Стевановић 29аг

Напредак – Вождовац 0:0

Радник – Пролетер 0:0

недеља:

17.00 Спартак Суботица – Динамо Врање
19.00 Војводина – Црвена звезда
21.00 Партизан – Бачка

петак:

Младост – Мачва 1:2 (1:1)
Пејовић 27п - Гаврић 19, Обровац 81

Табела: Црвена звезда (-2) 15, Раднички 14, Чукарички 12, Младост 12, Партизан (-2) 10, Мачва 10, Војводина (-1) 9, Пролетер 8, Вождовац 8, ОФК Бачка (-1) 8, Напредак (-1) 7, Рад (-1) 7, Радник 7, Земун 5, Спартак (-1) 4, Динамо (-1) 3.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар