SLS - Derbi na Brdu: Čuka pretila, Radnički izdržao!

Prva pobeda Zemuna u sezoni! Fudbaleri Zemuna pobedili su danas Rad na svom stadionu sa 1:0, u sedmom kolu Super lige Srbije.  Borben meč "brđana" i Nišlija u jednom od derbija kola.  "Nule" pred pauzu Superlige, Vukanović tragičar.  Bez golova u večernjim mečevima subotnjeg programa Superlige.

Fudbal 02.09.2018 | 09:00
SLS - Derbi na Brdu: Čuka pretila, Radnički izdržao!
Remi na Banovom brdu kojim će biti zadovoljniji u Nišu.

ČUKARIČKI - RADNIČKI 1:1 (1:1)

Fudbaleri Čukaričkog imali su vođstvo, imali su i više prilika da pobede Radnički, ali se tim Nenada Lalatovića u prvom poluvremenu izvukao iz "minusa", a potom odbranio i u finišu imalo preokrenuo.

Prednost Čuke trajala je četiri minuta, od gola Luke Stojanovića u 23. do autogola Miladina Stevanovića u 27. "Brđani" su potom bili bliži golu, odlični golman gostiju Borivoje Ristić u nekoliko je situacija dobro reagovao, a posebno se istakao uoči završnice, kada je nogom "skinuo" šut Veljka Birmančevića.

Radnički je pokušao da uzvrati, Aleksandar Stanisavljević šutirao je desetak minuta pre kraja sa oko 15 metara i za nekoliko centimetara promašio levu stativu. Čuka je i posle tog trenutka napadala, ali se Radnički odbranio. Šef struke Čuke Simo Krunić bio je ljut suđenjem, ali pred TV kamerama nije govorio o razlozima zbog kojih je prišao arbitru Srđanu Jovanoviću.

"Normalno da nismo zadovoljni posle ovakve igre, imali smo više šansi, nadigrali smo Radničkog, ali nismo iskoristili stopostotne prilike. Čestitam timu, pokazali smo da smo prava ekipa", rekao je Krunić za TV Arena sport.

Nenad Lalatović vratio se na Brdo prvi put od kada je ovog leta otišao u Radnički.

"Čukarički je bio bolji u prvom poluvremenu, dominirao je i videlo se da je uigraniji. Mi imamo igrače koji još nisu prošli pripreme, oni su imali par šansi koje nisu iskoristili... Mi smo na kraju imali možda i najbolju šansu na utakmici, ali mislim da bi bilo nerealno da smo osvojili tri boda. Remi je najrealniji. Da je Čukarički pobedio bilo bi zasluženo, da smo mi pobedili bilo bi nezasluženo... Čukričkia je tim koji sam trenirao, ovde smo pobeđivali, Sima ih sad vodi fenomenalno, moji momci su ostavili srce na terenu i došli su do zasluženog boda", rekao je trener Radničkog.

Domaćin je ovaj meč dočekao na drugoj poziciji, gost na trećoj i na tim pozicijama će ostati do nedelje.

PRVA POBEDA ZEMUNA

Subotnji program počeo je u Zemunu, gde je odigran mali gradski derbi u kojem je domaćin prvi put osvojio sva tri boda ove sezone.

Zemun - Rad 1:0 (0:0)

Strelac gola za ekipu Miloša Kruščića bio je Filip Kukuličić i njegovim udarcem je prekinuta dugačka, crna serija domaćeg tima.

Zemunci su počeli sezonu uzastopnim remijima, posle kojih su doživeli četiri "vezana" poraza i zato su ovo kolo dočekali na poslednjem mestu tabele. Ipak, udarac mladog reprezentativca Crne Gore koji je ovog leta stigao u Beograd doneo je konačnu radost domaćim navijačima.

Sa druge strane, Rad je posle niza dobrih rezultata (pobede protiv Vojvodine i Radnika i remi protiv Mladosti) pomalo ispao iz ritma i stoga doživeo prvi poraz nakon mesec dana.

Pred superligašima je posle ovog kola pauza zbog utakmica reprezentacija i prva šansa za kratak odmor i dodatno uigravanje za nastavak sezone.

Fudbaleri Napretka i Voždovca igrali su u Kruševcu nerešeno bez golova, u sedmom kolu Super lige.

Napredak nije iskoristio to što je Voždovac od 62. minuta imao igrača manje, zbog isključenja Miloša Mihajlova koji je napravio penal.

Aleksa Vukanović nije realizovao jedanaesterac. Istim rezultatom završena je utakmica između Radnika i Proletera u Surdulici.

Prethodno Zemun je ostvario prvu pobede u sezoni.

Napadači u Superligi nisu bili naročito raspoloženi ove subote!

Nakon što smo u dve utakmice popodnevnog programa videli samo tri gola, onaj večernji u kome su se sastali Napredak i Voždovac, odnosno Radnik i Proleter, bio je još siromašniji pošto su pomenuti mečevi završeni bez golova.

Posle meča u Kruševcu sigurno će zadovoljniji biti gost pošto je poslednjih pola sata "pod Bagdalom" igrao sa igračem manje.

Iskusni štoper Mihajlov dobio je drugi žuti karton u 62. minutu nakon što je skrivio jedanaesterac, a odgovornost je preuzeo Aleksa Vukanović - i promašio.

Napredak nije do kraja meča iskoristio brojčanu prednost i tako je remizirao četvrtu utakmicu za redom, za sedam bodova iz isto toliko utakmica, dok su "zmajevi" na jednom više. Fudbaleri Radnika i Proletera će se posle serije poraza - tri u slučaju Surduličana, i dve kada su u pitanu Slanobarci - zadovoljiti i bodom i "mirom" pred reprezentativnu pauzu.

Superliga, sedmo kolo:

Zemun – Rad 1:0 (0:0)
Kukuličić 46

Čukarički – Radnički Niš 1:1 (1:1)
Stojanović 23 - Stevanović 29ag

Napredak – Voždovac 0:0

Radnik – Proleter 0:0

nedelja:

17.00 Spartak Subotica – Dinamo Vranje
19.00 Vojvodina – Crvena zvezda
21.00 Partizan – Bačka

petak:

Mladost – Mačva 1:2 (1:1)
Pejović 27p - Gavrić 19, Obrovac 81

Tabela: Crvena zvezda (-2) 15, Radnički 14, Čukarički 12, Mladost 12, Partizan (-2) 10, Mačva 10, Vojvodina (-1) 9, Proleter 8, Voždovac 8, OFK Bačka (-1) 8, Napredak (-1) 7, Rad (-1) 7, Radnik 7, Zemun 5, Spartak (-1) 4, Dinamo (-1) 3.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar