Бата Мирковић: Како год да се играчи осећају...

". . . мораће да се поправе. И физички и морално!", поручио је тренер црно-белих и даље незадовољан издањем екипе против Бешикташа. Очекује боље издање својих играча против Бачке, а говорио је и о Ожеговићу, Звезди, повредама. . .

Фудбал 02.09.2018 | 10:45
Бата Мирковић: Како год да се играчи осећају...
Партизан сада потпуни фокус ставља на домаћа такмичења!

Након елиминације од Бешикташа у плеј-офу за улазак у групну фазу Лиге Европе (0:3), фудбалерима црно-белих следи дуел против ОФК Бачке (недеља, 21 час - ТВ Арена Спорт1) у оквиру 7. кола Суперлиге, последњег пред репрезентативну паузу.

Тренер "ваљка" Зоран Мирковић је на конференцији за медије и даље био под утиском слабе игре своје екипе у Истанбулу и очекује да се све промени у недељу.

Истакао је да су голови на том мечу примљени исувише јефтино, а посебно га је погодило то што је екипа "заиграла" тек након што се нашла у заостатку за Турцима. Јасно му је да је прва утакмица после испадања најтежа за играче, да су играчи "испражњени", али...

"Како год да се осећају мораће своје стање да побољшају до утакмице. И физичко и морално!", истакао је Мирковић на конференцији за медије пред ову утакмицу.

"Остала су нам два такмичења, испали смо из Европе... Још пред Мачву сам рекао да кредита имамо мало или немамо. У заостатку смо и морамо сваки меч да играмо на победу. Меч долази после пораза и испадања од Бешикташа и зато нам сигурно неће бити лако, биће додатног притиска. Бачка је добро организована екипа и сигурно да нећемо имати лак задатак", навео је шеф струке Партизана и навео да не верује да ће се Бачкопаланчани бранити бункером.

У односу на дуел на "Водафон арени" биће измена, а у старту "отпадају" двојица странаца пошто црно-бели имају шесторицу у ростеру. 

Мирковић је истакао и да ће мање ротирати домаће играче, док је сигурно да Марка Јанковића, и од раније Зорана Тошића, неће бити у саставу.

"Шћекић има незгодну посекотину и неизвестан је за овај меч", додао је он.

Последњег дана прелазног рока Партизан је напустио Огњен Ожеговић који се сели у Русију, док је Мирковић навео и да није било време за озбиљније приче око појачања.

"Наша процена је била да је Ожеговић трећа опција у шпицу. До децембра би имао мало простора и зато смо донели овакву одлуку", образложио је Мирковић и потом прокоментарисао активност "вечитог" ривала Црвене звезде који је довео још тројицу играча "минут до поноћи", чиме је ростер додатно обогаћен за борбу на три фронта.

На констатацију да је то била предност Звезде и прошле сезоне, Мирковић се сложио.

"Све сте рекли сами. У овом моменту све што је било пре одређеног периода је сада и мултиплицирано. То је тако, реалност, ми имамо наш кадар и процена је да до децембра идемо с овим кадром и видећемо како ће бити", поручио је тренер Партизана.

Меч између Партизана и ОФК Бачке игра се у недељу од 21 час уз директан пренос на ТВ Арена Спорт1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар