Bata Mirković: Kako god da se igrači osećaju...

". . . moraće da se poprave. I fizički i moralno!", poručio je trener crno-belih i dalje nezadovoljan izdanjem ekipe protiv Bešiktaša. Očekuje bolje izdanje svojih igrača protiv Bačke, a govorio je i o Ožegoviću, Zvezdi, povredama. . .

Fudbal 02.09.2018 | 10:45
Bata Mirković: Kako god da se igrači osećaju...
Partizan sada potpuni fokus stavlja na domaća takmičenja!

Nakon eliminacije od Bešiktaša u plej-ofu za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope (0:3), fudbalerima crno-belih sledi duel protiv OFK Bačke (nedelja, 21 čas - TV Arena Sport1) u okviru 7. kola Superlige, poslednjeg pred reprezentativnu pauzu.

Trener "valjka" Zoran Mirković je na konferenciji za medije i dalje bio pod utiskom slabe igre svoje ekipe u Istanbulu i očekuje da se sve promeni u nedelju.

Istakao je da su golovi na tom meču primljeni isuviše jeftino, a posebno ga je pogodilo to što je ekipa "zaigrala" tek nakon što se našla u zaostatku za Turcima. Jasno mu je da je prva utakmica posle ispadanja najteža za igrače, da su igrači "ispražnjeni", ali...

"Kako god da se osećaju moraće svoje stanje da poboljšaju do utakmice. I fizičko i moralno!", istakao je Mirković na konferenciji za medije pred ovu utakmicu.

"Ostala su nam dva takmičenja, ispali smo iz Evrope... Još pred Mačvu sam rekao da kredita imamo malo ili nemamo. U zaostatku smo i moramo svaki meč da igramo na pobedu. Meč dolazi posle poraza i ispadanja od Bešiktaša i zato nam sigurno neće biti lako, biće dodatnog pritiska. Bačka je dobro organizovana ekipa i sigurno da nećemo imati lak zadatak", naveo je šef struke Partizana i naveo da ne veruje da će se Bačkopalančani braniti bunkerom.

U odnosu na duel na "Vodafon areni" biće izmena, a u startu "otpadaju" dvojica stranaca pošto crno-beli imaju šestoricu u rosteru. 

Mirković je istakao i da će manje rotirati domaće igrače, dok je sigurno da Marka Jankovića, i od ranije Zorana Tošića, neće biti u sastavu.

"Šćekić ima nezgodnu posekotinu i neizvestan je za ovaj meč", dodao je on.

Poslednjeg dana prelaznog roka Partizan je napustio Ognjen Ožegović koji se seli u Rusiju, dok je Mirković naveo i da nije bilo vreme za ozbiljnije priče oko pojačanja.

"Naša procena je bila da je Ožegović treća opcija u špicu. Do decembra bi imao malo prostora i zato smo doneli ovakvu odluku", obrazložio je Mirković i potom prokomentarisao aktivnost "večitog" rivala Crvene zvezde koji je doveo još trojicu igrača "minut do ponoći", čime je roster dodatno obogaćen za borbu na tri fronta.

Na konstataciju da je to bila prednost Zvezde i prošle sezone, Mirković se složio.

"Sve ste rekli sami. U ovom momentu sve što je bilo pre određenog perioda je sada i multiplicirano. To je tako, realnost, mi imamo naš kadar i procena je da do decembra idemo s ovim kadrom i videćemo kako će biti", poručio je trener Partizana.

Meč između Partizana i OFK Bačke igra se u nedelju od 21 čas uz direktan prenos na TV Arena Sport1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar