Златни Сон не иде у војску!

Сјајне вијести за Тотенхем стижу из Џакарте – Хеунг Мин Сон не иде у војску! 120 минута стрепње - злато и нема војске! У Тотенхему су ову утакмицу сигурно пратили уз много пажње. . .

Фудбал 02.09.2018 | 08:45
Златни Сон не иде у војску!
Један од најбољих фудбалера „пијеваца“ Хеунг Мин Сон освојио је злато на Азијским играма које се одржавају у индонезији и тако заједно са саиграчима „купио“ слободу.

Јужна Кореја савладала је Јапан резултатом 2:1 послије продужетака, а освајањем златне медаље Сон и његови саиграчи изборили су ослобађање од служења војног рока које је пријетило да им уништи или бар знатно успори каријере.

Према корејским законима сви мушкарци до 28. године морају одалужити војни рок у трајању од 21 мјесец, а у случају изузетних спортских успјеха, могу то да избјегну.

Азијске игре биле су посљедња шанса за Сона (26) који је био пред ултиматумом – освоји злато или иди у војску.

Имала је Кореја проблема током овог такмичења, уписала пораз на почетку од Малезије, потом изборила полуфинале побједом тек након продужетака, да би на крају послије још једне драме у финалу стигла до побједе.

Меч је одлучен у продужецима, а оба гола за Јужну Кореју намјестио је управо Сон.

Фудбалер Тотенхема у 93. минуту примио је лопту у шеснаестерцу и дриблингом избацио двојицу играча, али његову соло акцију ударцем из прве завршио је Сеунг Ву Ли за вођство 1:0.

Све дилеме око побједника Азијских игара и уједно одласка у војску ријешене су у 101. минуту када је Сонг убацио лопту из корнера за Хванга који погађа главом за 2:0.

Пет минута прије краја другог продужетка Јапан је смањио на 2:1 голом Уеде послије корнера и поново закомпликовао живот капитену Сону и његовим саиграчима.

у преосталих пар минута Корејанци су се грчевито бранили, одуговлачили и трошили вријеме на све могуће начине да би на крају сачували своју мрежу за коначних 2:1 и златну медаљу.

Фудбалској репрезентацији Јужне Кореје ово је укупно четврто злато на Азијским играма, уз три сребрне и три бронзане медаље.

Хеунг Мин Сон је успео!

Звезда Тотенхема и репрезентације Јужне Кореје "ванредно" је овог лета заиграо на Азијским играма у Индонезији за младу репрезентацију (као "вајлдкард" играч) своје земље и са њом је освојио овај турнир након тријумфа над Јапаном - 2:1.

Финални меч није био решен у регуларних 90 минута фудбала и уследили су продужеци, а тамо су се Јужнокорејци боље снашли.

Ли Сеунг-Во је после одличне акције након корнера у 93. минуту поентирао за велико славље номиналног домаћина ове утакмице, да би Хванг Хи-Чан већ у 101. дуплирао предност. Уследили су напади Јапана који је преко Уеде смањио у 115, не и направио потпуни преокрет.

Не само да су Јужнокорејци освојили златну медаљу него ће бити и "помиловани" и ова генерација фудбалера неће морати да служи иначе обавезни војни рок!

Према закону који влада у овој земљи, сви мушкарци морају да одслуже готово две године војног рока (21 месец) пре него што прославе 28. рођендан (Сон тренутно има 26), па је овај изузетни спортски успех сигурно обрадовао и Тотенхем који би био значајно ослабљен...

Сон је био веома нервозан током читавог турнира на коме је постигао само један гол, али је зато у полуфиналу "капитенски" асистирао у два наврата, као и у финалу!

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар