Zlatni Son ne ide u vojsku!

Sjajne vijesti za Totenhem stižu iz Džakarte – Heung Min Son ne ide u vojsku! 120 minuta strepnje - zlato i nema vojske! U Totenhemu su ovu utakmicu sigurno pratili uz mnogo pažnje. . .

Fudbal 02.09.2018 | 08:45
Zlatni Son ne ide u vojsku!
Jedan od najboljih fudbalera „pijevaca“ Heung Min Son osvojio je zlato na Azijskim igrama koje se održavaju u indoneziji i tako zajedno sa saigračima „kupio“ slobodu.

Južna Koreja savladala je Japan rezultatom 2:1 poslije produžetaka, a osvajanjem zlatne medalje Son i njegovi saigrači izborili su oslobađanje od služenja vojnog roka koje je prijetilo da im uništi ili bar znatno uspori karijere.

Prema korejskim zakonima svi muškarci do 28. godine moraju odalužiti vojni rok u trajanju od 21 mjesec, a u slučaju izuzetnih sportskih uspjeha, mogu to da izbjegnu.

Azijske igre bile su posljednja šansa za Sona (26) koji je bio pred ultimatumom – osvoji zlato ili idi u vojsku.

Imala je Koreja problema tokom ovog takmičenja, upisala poraz na početku od Malezije, potom izborila polufinale pobjedom tek nakon produžetaka, da bi na kraju poslije još jedne drame u finalu stigla do pobjede.

Meč je odlučen u produžecima, a oba gola za Južnu Koreju namjestio je upravo Son.

Fudbaler Totenhema u 93. minutu primio je loptu u šesnaestercu i driblingom izbacio dvojicu igrača, ali njegovu solo akciju udarcem iz prve završio je Seung Vu Li za vođstvo 1:0.

Sve dileme oko pobjednika Azijskih igara i ujedno odlaska u vojsku riješene su u 101. minutu kada je Song ubacio loptu iz kornera za Hvanga koji pogađa glavom za 2:0.

Pet minuta prije kraja drugog produžetka Japan je smanjio na 2:1 golom Uede poslije kornera i ponovo zakomplikovao život kapitenu Sonu i njegovim saigračima.

u preostalih par minuta Korejanci su se grčevito branili, odugovlačili i trošili vrijeme na sve moguće načine da bi na kraju sačuvali svoju mrežu za konačnih 2:1 i zlatnu medalju.

Fudbalskoj reprezentaciji Južne Koreje ovo je ukupno četvrto zlato na Azijskim igrama, uz tri srebrne i tri bronzane medalje.

Heung Min Son je uspeo!

Zvezda Totenhema i reprezentacije Južne Koreje "vanredno" je ovog leta zaigrao na Azijskim igrama u Indoneziji za mladu reprezentaciju (kao "vajldkard" igrač) svoje zemlje i sa njom je osvojio ovaj turnir nakon trijumfa nad Japanom - 2:1.

Finalni meč nije bio rešen u regularnih 90 minuta fudbala i usledili su produžeci, a tamo su se Južnokorejci bolje snašli.

Li Seung-Vo je posle odlične akcije nakon kornera u 93. minutu poentirao za veliko slavlje nominalnog domaćina ove utakmice, da bi Hvang Hi-Čan već u 101. duplirao prednost. Usledili su napadi Japana koji je preko Uede smanjio u 115, ne i napravio potpuni preokret.

Ne samo da su Južnokorejci osvojili zlatnu medalju nego će biti i "pomilovani" i ova generacija fudbalera neće morati da služi inače obavezni vojni rok!

Prema zakonu koji vlada u ovoj zemlji, svi muškarci moraju da odsluže gotovo dve godine vojnog roka (21 mesec) pre nego što proslave 28. rođendan (Son trenutno ima 26), pa je ovaj izuzetni sportski uspeh sigurno obradovao i Totenhem koji bi bio značajno oslabljen...

Son je bio veoma nervozan tokom čitavog turnira na kome je postigao samo jedan gol, ali je zato u polufinalu "kapitenski" asistirao u dva navrata, kao i u finalu!

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar