Анчелоти: Звезда је импресивни аутсајдер!

Био сам у Београду, знам како је тамо тешко играти. . .  Биће врло узбудљиво у нашој групи, поручио искусни стручњак.

Фудбал 02.09.2018 | 13:00
Анчелоти: Звезда је импресивни аутсајдер!
Када је први пут коментарисао групу коју је Наполи извукао у Лиги шампиона Карло Анчелоти није помињао Црвену звезду. На данашњој конференцији за медије Карлето се међутим "исправио"...

"Тешка група, али нико није непобедив", почео је шеф струке Наполитанаца. "Ту су три тима врхунског квалитета, плус наравно Црвена звезда, импресивни аутсајдер који је кренуо од првог кола квалификација. Био сам у Београду и знам каква је тамо атмосфера, тешко је играти".  

Новинаре је највише занимало то како је Анчелоти прихватио да ће играти против свог бишег клуба - Пари Сен Жермена, као и против својих Италијана, Марка Вератија и Ђиђија Буфона.

"У Паризу има доста Италијана и сигуран сам да нису пили шампањац када су чули да ће морати да дођу у Напуљ, да играју против нас. Можда би Ливерпул могао да буде нешто опуштенији после лаке победе од 5:0 против нас пре неколико седмица, али знам да Јирген Клоп јако поштује Наполи. Биће то врло узбудљиве утакмице". 

Искусни стручњак прокоментарисао је и групе у којима су се нашли остали италијански тимови. Јуве је, подсетимо, добио Манчестер Јунајтед, Валенсију и Јанг Бојс, Рома иде на Реал, ЦСКА и Плзењ, док ће Интер имати врашки тежак задатак у сударима са Тотенхемом, Барселоном и ПСВ Ајндховеном. 

"Јувентусу и Роми биће нешто лакше у односу на Интер и Наполи. Надам се ипак да ће сви наши клубови проћи даље, да ће стићи далеко. Италијански фудбал мора да буде представљен на најлепши начин". 

Што се тиче наредног меча против Сампдорије у Ђенови очекује се да Анчелоти промени неколико играча у стартних 11. Овог викенда могли би да одморе Хамшик и Каљехон. Ротације су нешто ново у Напуљу, Сари није волео много да мења екипу и многи то сматрају кључним разлогом што је титула измакла.

"Ако нешто и будем мењао то ће бити да мотивишем све играче, а не зато што неко не заслужује да игра, или зато што је био лош на претходној утакмици. Срећом, постоји више од 11 играча, сви желе да се нађу у тиму и ротације су нешто нормално. Када имате пуно добрих играча није велика разлика да ли ће неко играти 30 или 60 минута. Рецимо, Мертенс је био одлучујући фактор против Милана, а није играо од старта", подвукао је Анчелоти. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар